Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Et nummer for liten

Vincens' debutalbum er et norsk forsøk på å lage en internasjonal pop og r&b-plate. Unggutten og hans bakmenn lykkes. Nesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

R&b-influert pop dominerer hitlistene i 2001. Hamar-gutten Vincens Stoltenberg Steen (23) ønsker å konkurrere på alvor med den angloamerikansk eliten. Han gjør det langt på vei, men kommer til kort på et par vesentlige punkter.

Internasjonalt løft

Men det positive først: «Where's The Love Gone» er en helt super førstesingel; en fullblods hit som er myk nok til å bli spilt på radio, kantete nok til å få fart på et hvilket som helst dansegulv, sexy nok til å sprenge seg inn på MTV og tilstrekkelig original til å vekke følelser hos folk. «Had 2 Leave My Baby» har den samme kombinasjonen av myke og harde elementer. Det programmerte lydbildet til produsent Stein Berge Svendsen har internasjonalt løft. Det samme gjelder «I Adore U», en innsmigrende ballade Vincens' inderlige vokal får det til å lukte hit av. Vincens har hengivenheten som gjør r&b-ballader som denne troverdig. Han har en ung overbevisning i framførelsen som får relativt klisjéfylte kjærlighetslåter til å skinne. «A Letter» er en ny vellykket ballade som nyter godt av Los Angeles-miksen til Brad Gilderman.

Tydelige klisjeer

Men så, midtveis i plata, skjer det noe. Låt- og produsentknepene er mer forslitte, klisjeene er tydeligere og refrengene svakere. Plata klarer ikke å beholde det friske og edgy preget fra «Where's The Love Gone» hele veien. Lydbildet faller til et veikere og mer opplagt nivå. Noe av det samme skjer med Vincens. Han har ikke stemmen og kraften i seg til å dra plata gjennom middelmådige låter. Innen han har kommet fram til elskovsseansen «Do It To Me» framstår han som en tannløs smågutt. Det finnes mange som gjør låter som dette mer elegant og sexy.

Men et stykke på vei henger Vincens med. Så gjenstår det å se om det er nok.

Hele Norges coronakart