Et nytt «Lost» eller «Heroes»?

Glem det denne høsten.

(Dagbladet.no): Seertallene til den tidligere storserien «Heroes» er i fritt fall, mens «Lost» ikke starter opp igjen før i januar til neste år.

Mye lå derfor til rette for at en ny storserie kunne ta amerikanske tv-seerne (og fildelere fra hele verden) med storm denne høsten. Det har imidlertid ikke skjedd.

Bare to nye serier kan kalles udiskutable suksesser, skriver USA Today.

Synsk suksess

Den ene av de to er «The Mentalist», om politikonsulenten Patrick Jane, som tidligere har livnært seg ved å spille synsk på tv, men som nå innrømmer at alt var bløff . Han er imidlertid svært god til å observere og analysere - noe som settes pris på av alle bortsett fra den hardtslående kollegaen Teresa Lisbon som har sin fulle hyre med å forsøke å tøyle Janes enorme ego.

Australske Simon Baker har fått mye ros for sin innsats i hovedrollen, og serien har til nå klart et gjennomsnitt på 16,2 millioner seere.

Den andre serien er «Fringe», den nye serien til «Lost»-skaper J. J. Abrams. Serien følger en FBI-agent, en forsker og hans sønn som forsøker å avdekke en gigantisk konspirasjon som har ført til en rekke mystiske dødsfall over hele verden.

Serien har drøyt 10 millioner seere hver tirsdag.

Et nytt «Lost» eller «Heroes»?

«Knight Rider» får tillit

Årsaken til den labre seriehøsten ligger i manusforfatterstreiken i vår.

En rekke nye prosjekter ble lagt på is, mens serier som måtte ta seg en pause i forbindelse med streiken startet på nytt igjen denne høsten.

- Det er ingen hit i det omfanget vi så med «Lost», «Frustrerte fruer» og «Heroes», sier tv-analytiker David Scardino til USA Today.

Den TV 2-klare serien «90210» gjør det greit blant unge jenter, men langt verre har det blant annet gått for komedien «Do Not Disturb» som allerede er kansellert.

Den nyinnspilte «Knight Rider» får derimot fortsette en hel sesong til tross for middelmådige seertall.