Anmeldelse: Møster! - «States of Minds»

Et nytt Møster-stykke!

Kjetil Møster & Co. med heftig sjangermiks.

ALBUM NUMMER FIRE: Nikolai Hængsle (f.v.), Kenneth Kapstad, Kjetil Møster og Hans Magnus Ryan utgjør Møster!, med bidrag fra Jørgen Træen. Foto: Sjur Kristian Pollen
ALBUM NUMMER FIRE: Nikolai Hængsle (f.v.), Kenneth Kapstad, Kjetil Møster og Hans Magnus Ryan utgjør Møster!, med bidrag fra Jørgen Træen. Foto: Sjur Kristian Pollen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Møster! er en av våre mest spennende såkalte «supergrupper», og blant de mest interessante når det kommer til eksperimentell musikk. Gruppa er satt sammen av musikere som spiller i eller har vært innom band som Datarock, Motorpsycho, BigBang, Elephant9 og Needlepoint: Kjetil Møster, Hans Magnus «Snah» Ryan, Nikolai Hængsle og Kenneth Kapstad. Jørgen Træen er «assosiert» medlem.

Møster er også med i gruppa The End, som nylig ga ut albumet «Svårmod och vemod är värdesinnen».

Dobbeltalbum

Kjetil Møster har som uttalt mål å sette sin store helt John Coltranes artistiske stil og intensitet i en moderne kontekst.

«States of Minds» er første album fra bandet siden mesterlige «When You Cut Into The Present» (2015). Det er blitt et dobbeltalbum,med ti låter strukket over 81 minutter - i et sammensurium av musikalske sjangrer.

Lydkulisser

Den tjue minutter lange bølgende åpningen «Brainwave Entrainment» er ganske typisk for en Møster!-låt (eller et «Møster!-stykke» om du vil): Den bygger seg sakte opp, med Pink Floyd-inspirerte lydkollasjer som ligger og lurer litt under overflaten og venter på å sprette fram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer