DEBATT

Ny regjering:

Et ønske til Erna

Vær så snill og fjern Sylvi Listhaug som innvandrings- og integreringsminister!

POLARISERENDE: Nåværende innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) skaper splid, skriver artikkelforfatter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
POLARISERENDE: Nåværende innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) skaper splid, skriver artikkelforfatter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Da var valgkampgalskapen over for denne gang, og for min del gikk det ikke slik jeg håpet. Sirkuset endte, som alle vet, med at vi får fire nye år med Høyre og Frp ved makten i Norge. Nå starter Erna jobben med å danne Solberg-II- regjeringen, bestående av nevnte Frp, og nå snakkes det om at Venstre muligens skal være med, også.

Jeg har bare ett eneste, inderlig ønske til Erna for den nye regjeringen: Vær så snill og fjern Sylvi Listhaug som innvandrings- og integreringsminister! Hvis du virkelig er leder for et parti som står for ansvar, frihet og mangfold, så skal du vite at Sylvi ikke representerer dette på noen som helst måte.

I løpet av sine knappe to år i posten har Listhaug ikke tatt ansvar for integreringen. Noe som vises i at bare 17% av forslagene hennes handler om å integrere, mens nærmere 70% av forslagene har vært innstramninger. Listhaug snakker om å ikke få svenske tilstander her til lands, mens politikken hennes fører oss nærmere. Det er ikke lett å integrere folk som føler at de blir sett på som en trussel.

Jeg er klar over at det skyller en nasjonalist-bølge over hele Vesten for tiden, men jeg hadde håpet at vi kunne bremset dette i vårt lille land. Listhaugs mange utspill har ikke skapt mangfold, men bare fremmedfrykt og splid. For meg er det ikke tilfeldig at høyreekstreme ideer og tanker har fått mer spillerom de siste to årene etter at Listhaug strekker grensen for ytringsfriheten hver blodige dag. Folket følger etter. Først nazister i Kristiansand, så nasjonalister på Karl Johan, før to av Frp’s stortingsmenn begge angriper Arbeiderpartiet for å være et innvandrerparti.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer