POLARISERENDE: Nåværende innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) skaper splid, skriver artikkelforfatter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
POLARISERENDE: Nåværende innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) skaper splid, skriver artikkelforfatter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Ny regjering:

Et ønske til Erna

Vær så snill og fjern Sylvi Listhaug som innvandrings- og integreringsminister!

Meninger

Da var valgkampgalskapen over for denne gang, og for min del gikk det ikke slik jeg håpet. Sirkuset endte, som alle vet, med at vi får fire nye år med Høyre og Frp ved makten i Norge. Nå starter Erna jobben med å danne Solberg-II- regjeringen, bestående av nevnte Frp, og nå snakkes det om at Venstre muligens skal være med, også.

Jeg har bare ett eneste, inderlig ønske til Erna for den nye regjeringen: Vær så snill og fjern Sylvi Listhaug som innvandrings- og integreringsminister! Hvis du virkelig er leder for et parti som står for ansvar, frihet og mangfold, så skal du vite at Sylvi ikke representerer dette på noen som helst måte.

Et ønske til Erna

I løpet av sine knappe to år i posten har Listhaug ikke tatt ansvar for integreringen. Noe som vises i at bare 17% av forslagene hennes handler om å integrere, mens nærmere 70% av forslagene har vært innstramninger. Listhaug snakker om å ikke få svenske tilstander her til lands, mens politikken hennes fører oss nærmere. Det er ikke lett å integrere folk som føler at de blir sett på som en trussel.

Jeg er klar over at det skyller en nasjonalist-bølge over hele Vesten for tiden, men jeg hadde håpet at vi kunne bremset dette i vårt lille land. Listhaugs mange utspill har ikke skapt mangfold, men bare fremmedfrykt og splid. For meg er det ikke tilfeldig at høyreekstreme ideer og tanker har fått mer spillerom de siste to årene etter at Listhaug strekker grensen for ytringsfriheten hver blodige dag. Folket følger etter. Først nazister i Kristiansand, så nasjonalister på Karl Johan, før to av Frp’s stortingsmenn begge angriper Arbeiderpartiet for å være et innvandrerparti.

Som adoptert, føler jeg at i løpet av de to siste årene er det blitt vanskeligere å ha en annen etnisitet. Når jeg leser rasistisk hets mot andre på nett, oppfatter hvordan ordbruken blir drøyere og drøyere og leser om voldelige hendelser rettet mot minoriteter, føler jeg meg utsatt og utrygg. Slik skal man ikke føle seg i sitt eget land.

Til syvende og sist er det er du med din likegyldighet, Erna, som må ta ansvaret for at det er blitt slik.

Jeg vet ikke om du kommer til å lese dette, men om du vil fremme ditt partis verdier i form av ansvarlighet, frihet og mangfoldighet, så setter du ikke Sylvi Listhaug i din nye regjering. Please.