- Et oppegående publikum er blitt kapitalt undervurdert

Nikolaj Frobenius med «Beatles»-kritikk.

INGEN IMPONERENDE ÅPNING: «Beatles» gikk ikke for fulle kinosaler i åpningshelgen. Foto: Erik Aavatsmark / Storm Rosenberg & SF Norge
INGEN IMPONERENDE ÅPNING: «Beatles» gikk ikke for fulle kinosaler i åpningshelgen. Foto: Erik Aavatsmark / Storm Rosenberg & SF Norge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): I går kom de nedslående besøkstallene for «Beatles»-åpningshelgen: Drøyt 17.000 kinogjengere hadde løst billett til storfilmen, noe som var langt under det forventede nivået.

Siden har debatten rundt filmen versert i divserse kommentarfelt og sosiale medier om filmen - og da spesielt hva som muligens kunne vært gjort annerledes.

- Ikke nok? En av dem som har vært mest tydelig er forfatter og filmskaper Nikolaj Frobenius, som på sin Facebook-side tidligere i dag publiserte en kritikk mot visse sider av «Beatles»-filmen - og norsk film generelt - på sin Facebook-side.

- En katastrofe - for kynismen i norsk film. Idet «Beatles» tryner gir det filmbransjen en mulighet til å se nærmere på tankegangen bak «storfilmene». Åpningshelgen burde være en ansporing til selvrefleksjon for hele den norske bransjen. Kanskje befinner vi oss på et sted hvor det å komme opp med en «bred og episk underholdningsfilm» uten for mange utfordringer og mørke juv - ikke er nok?

Frobenius har selv fått sett «Beatles», og sier at den «ikke er forferdelig».

- Men i mine øyne mangler den noe helt vesentlig, en sterk vilje til å bevege meg, ryste, henføre. Jeg tror et kinopublikum i dag forventer noe mye mer av en «storfilm» enn profft utført filmarbeid. Mye mer enn dette. At produsenten «ikke skjønner hva som har hendt» er noe alarmerende. Så vidt jeg kan se er det bommet kraftig på målgruppen og et oppegående publikum er blitt kapitalt undervurdert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer