Et oppgitt bilde av tapt uskyld

Ny singel fra John Olav Nilsen & Gjengen.

FØRSTE SMAKEBIT: «Eurosport» er første singel ut fra det kommende tredjealbumet til John Olav Nilsen & Gjengen. Foto: Kim Hiorthøy / Made.
FØRSTE SMAKEBIT: «Eurosport» er første singel ut fra det kommende tredjealbumet til John Olav Nilsen & Gjengen. Foto: Kim Hiorthøy / Made. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SINGEL: Desperasjon og misantropi - nå om dagen er det ingen i norsk musikk som kommer i nærheten av å personifisere det som John Olav Nilsen i både ord, sang og framtoning.

Likevel var fjorårets albumutgivelse fra Nilsen og gjengen langt fra dyster; musikalsk var «Det nærmeste du kommer» derimot både frisk, overskuddspreget, lekkert produsert og tidvis direkte oppstemt.

Dristig singelvalg Med «Eurosport», første smakebit fra det kommende tredjealbumet, tar bergenserne tungsinnet ettertrykkelig tilbake.

Det er et dristig og uventet valg av førstesingel; regntung, seig og innadvendt er låta langt fra noen radiovinner.

Det starter med en slepende, tørr beat bare fulgt av en ensom gitarlinje og et forsiktig, kjølig synthunderlag, som om det var lydsporet til en grå og langsom sosialrealistisk film fra åttitallet.

Melodisk og stemningsmessig ligger låta nærme «Hull i himmelen» fra debutplata, men selv når refrenget etter hvert bygges opp med trommer og fuzzgitar holdes tempoet og energien igjen - det er som om selve livskraften er så nede for telling at den stritter imot.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer