Et øyeblikks krise

Da Nobelkonserten skulle starte klokka 19 i går kveld, var Jimmy Carter sporløst forsvunnet. Derfor fikk Jennifer Lopez plutselig æren av å åpne hele showet.

Den forsvunne fredsprisvinneren førte til at den enorme og nøye planlagte direktesendingen måtte kastes om i siste sekund.

- Det var helt grusomt. Han dukket opp etter noen minutter, men vi var nødt til å finne på noe, forteller produsent Odd Arvid Strømstad i Dinamo.

Jennifer Lopez hadde gjort et eget opptak av hiten «Jenny From The Block» til ære for Jimmy Carter, et opptak som egentlig skulle sendes på tv helt på tampen av konsertens første del og aldri ha vært vist i salen.

- Opptaket er gjort spesielt for oss, men alle de som kjente kjøreplanen stusset litt da hun dukket opp helt i starten, sier Strømstad.

Magisk

Da Carter endelig var på plass, kunne resten av showet gå sin gang.

- Resten gikk som planlagt, uten uforutsette episoder. Jeg synes vi hadde en bra konsert i år, i hvert fall var det hyggelig å være i salen. Og Jessica Lange og Anthony Hopkins var hyggelige og fine å samarbeide med, sier Strømstad, som allerede er godt i gang med planleggingen av neste års show.

Jimmy Carter så ut til å trives der han satt, han dukket til og med opp på scenen og sang med da Willie Nelson framførte «Georgia On My Mind».

Rockefeller

- Det var helt magisk, var Nelsons kommentar da Dagbladet møtte ham etter konserten.

- Jimmy er fra Georgia og jeg er fra Texas, men jeg elsker å synge den sangen. Dette har vært en fantastisk opplevelse, og det var virkelig stort at Carter dukket opp på scenen, sa Nelson. I kveld spiller han på Rockefeller, og i morgen i Tønsberg.

- Må jo sørge for å jobbe litt også når vi først er her, sier Willie Nelson og smiler.

Spiller gratis

For verken han eller noen av de andre artistene får en øre i honorar for å spille på Nobelkonserten. Enkelte betaler til og med deler av utgiftene selv.

- Alle stiller opp gratis, og så forhandler vi med hver enkelt om hvordan utgiftene skal dekkes. Santana, for eksempel, som kommer med seks tonn utstyr og et følge på tretti personer, ville blitt vanskelig for oss å ha med hvis vi skulle dekket alt, sier Odd Arvid Strømstad.

OMSIDER PÅ PLASS: Ingen kunne finne Jimmy Carter da Nobelkonserten skulle begynne i Oslo Spektrum i går kveld. Men da han først kom, så han ut til å nyte artistene og musikken i fulle drag.