Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Et par timer med DumDum Oldboys

Allah og herregud. DumDum Boys har hatt en pause på fem år, men gjør ti konserter i sommer. Det ligger foreløpig ingen plateplaner i etterkant.

- Hvorfor sammen igjen nå?

- Vi prøver vel å finne ut om det er morsomt igjen, fordi det skal være gøy å spille. Og så langt er det rock, og det er gøy, sier bassist Aslak Dørum.

- De siste konsertene før vi tok en pause for fem år siden var også preget av at vi var for varme i trøya, vi var ikke verdens beste band, sier trommeslager Sola Jensen.

Sola får skyggefulle blikk av de fire andre. Gitarist Kjartan Kristiansen har nemlig ikke ankommet presis.

- Var vi ikke verdens beste band? håner både Aslak Dørum og Atle Karlsen.

Landets beste rockestemme, Prepple Houmb, sitter i motorsykkeljakke. En engelsk Triumph står inne i øvingslokalet. Den ble satt igjen natta før grunnet rock'n'hygge.

- Det er kult å høre at det er kult igjen, sier han. Han legger til hagelangs at: - Det har gått så mange år at jeg så vidt forstår tekstene til Kjartan.

Prepple nevner i samme slengen også et par bra nye norske band.

- Turboneger og Kaizers Orchestra, men det er litt 60-tallet også. Mange band, men mange har bare ei bra låt.

Boom, boom

Til dagsorden. DumDum Boys har denne uka altså vært på ei ordentlig bandøving for første gang på fem år, men ingen av de fem har drevet dank. Mer enn nødvendig.Bassist Dørum har jobbet i bandet Blister, bodd i Spania og jobbet litt i Tv2-programmet «Rikets tilstand».Prepple Houmb har solgt unna bilverkstedet, sunget litt her og der og sammen med 20 andre er han med i «Mannskoret». Han kjører også motocross i skauen.

- Vi tolker blant annet gamle punkelåter i «Mannskoret». Planen er å ha «drive by boat»-konserter denne sommeren. Komme i båt, legge til og synge for mange penger. Reise igjen.Keybordist Atle Karlsen har også vært med i Blister og jobbet med andre.Kjartan Kristiansen er med i Tweeter Friendly Music og han har laget film og tv-musikk. Pluss noe rør.Sola Jensen har spilt med de fleste som gidder rock, og han er også en av dem som har ansvaret for formatering av musikk. Dette i NRKRadio.

- Etter fem år uten å øve sammen helt og fullt, hvilken låt var den første dere tok?

- «En vill en», sier Dørum. Sola forteller litt om Odd Iversen.

Blodig alvor

Til dagsorden igjen. Det å møte DumDum Boys er en god nær-nostalgitrip. Vi opplevde bandet på Roskilde i 1989. Det var NM i rock og bayer, norske flagg og Splitter pine som det gikk unna. Også bak scenen. Vi var med i turnébussen til Haugesund, na, na,na.

Nå sitter nesten hele bandet nede ved Akerselva i Oslo. Gitarist Kjartan Kristiansen mangler fortsatt ved utebordet ved klubben Blå.

- Hvor er Kjartan? spør Sola.

- Kanskje han sitter på grønn, sier Dørum. Latter, bandhumor.

Idyll

Kjartan kommer endelig gående. Øynene bak solbriller. Et stykke norsk rock iført jakke, bukse og en internasjonal Røde Kors-trøye. Den fødte leder av Sistehjelpskorpset.

Spøk og digresjoner, men det Kristiansen vil ha er ordentlig spørsmål.

- Gjør dere dette for penger?

Kjartan, tekst og gitar, er mannen bak et arkiv av de mest råe og snåle rocketekstene i Norden, bestiller en caffè latte. Han sier han gruer seg til seinvirkningene av denne lattekulturen. Så svarer han.

- Nei, definitivt ikke for penger. Hadde vi vært ute etter penger, ville vi kommet sammen for to år siden da vi ga ut samlealbumet «Schlägers». Men vi får jo betalt i sommer, sier Kristiansen. Raske penger i ramalama-short.

- Ungdomstida som igjen skal oppleves da?

- Aldri sett det på den måten. Vi er jo gamle kamerater som trives sammen, men det har ikke passet at vi har kommet sammen før nå. Det passer ikke spesielt bra nå heller, men nå har vi øvd i tre dager og vi skal re-debutere. Familien er igjen samlet, sier Kristiansen.

- Plate?

- Det som sto i VG var ureint trav, satt sammen av noen løst her og noe løst der. Ingen planer om det.

- Hvordan låter dere nå før re-debuten på Norwegian Wood den 14. juni?

- Latterlig tett og bra band, svarer Kristiansen. Han slentrer inn i øvingslokalet. Tomme champagneflasker på bordet. Mye røyk.

DumDum Boys gjør ei låt for de to tabloide inne i lokalet. Vi tygger solnedganger som drops.

1001 WATT IGJEN: DumDum Boys har vært savnet i fem år av mange, veldig mange. Nå gjør de ti sommerkonserter - og så få vi se hva det blir til. For dem som ikke har fått det med seg består bandet av Prepple Houmb, Kjartan Kristiansen, Sola Jensen, Atle Karlsen og Aslak Dørum.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media