«E.T.» phone home

31 år etter at han debuterte i Cannes med filmen «E.T.» er Steven Spielberg tilbake i Cannes - nå som juryformann.

VENDER HJEM: Steven Spielberg leder juryen for hovedkonkurransen under årets Filmfestival i Cannes, over tretti år etter at "E.T."
hadde premiere samme sted. Men Gullpalmen har han aldri fått. Foto: AFP/NTB Scanpix
VENDER HJEM: Steven Spielberg leder juryen for hovedkonkurransen under årets Filmfestival i Cannes, over tretti år etter at "E.T." hadde premiere samme sted. Men Gullpalmen har han aldri fått. Foto: AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«E.T. phone home».

Det var tekstmeldingen regissør Steven Spielberg sendte Gilles Jacob, den mektige sjefen for Filmfestivalen i Cannes, for å bekrefte at han tok imot tilbudet om å være juryformann for hovedkonkurransen under årets festival, den 66. i rekken, som ble sparket i gang onsdag denne uka. Han skal lede en glamorøs jury som også omfatter Oscar-vinnerne Nicole Kidman og Christoph Waltz. Om den prestisjetunge jobben sa Spielberg:

- Min beundring for festivalens varige misjonering for det internasjonale filmspråket er uten sidestykke. Festivalen er den mest prestisjetunge i sitt slag, og har alltid etablert filmen som et medium som virker på tvers av kulturer og generasjoner.

Les mer om film i Dagbladets nye torsdagssatsning «Premiere» i papiravisa i dag.   «Ringe hjem» Ordvalget er interessant, for Spielberg er ellers ikke den typiske Cannes-regissøren. Konkurranseprogrammene på rivieraen preges snarere av personlige og alvorlige filmer med sterk signatur og visjon enn av de lystige underholdningseksplosjonene som Spielberg har tjent de fleste av milliardene sine på. Men som med mange regissører i sitt sjikt er Spielbergs bånd til Cannes lange og sterke. Det var her hans aller første spillefilm, «Sugarland Express», ble vist i 1974.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer