KOMMENTARER

Et Polen besatt av sex

Det polske regjeringspartiet flytter fokus fra homo-hets til angrep på seksualundervisning i skolen. Lærere som driver med seksuell opplysning skal kunne dømmes for pedofili.

BESATT AV SEX: Polens mektige mann Jaroslaw Kaczynski. Foto: AP / NTB Scanpix
BESATT AV SEX: Polens mektige mann Jaroslaw Kaczynski. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Valget i Polen forrige helg var både en suksess og en skuffelse for det regjerende Lov og rettferdighetspartiet. Det var en suksess fordi partiet fikk 44 prosent av stemmene, men en skuffelse fordi partiet tapte flertallet i overhuset, Senatet. Valgteknisk samarbeid mellom opposisjonspartiene snøt Lov og rettferdighetspartiet for en fullstendig seier, og tapet av flertallet i Senatet kan hindre - eller i hvert fall bremse - nytt radikalt lovarbeid.

Likevel - og kanskje nettopp derfor - går regjeringspartiet aggressivt til verks, og har allerede startet arbeidet for å få på plass en lov som kriminaliserer seksualundervisning i skolen. Loven vil kunne dømme lærere som driver med seksuell opplysning for barn etter den nye pedofili-paragrafen med straffer på inntil fem års fengsel.

Forsterket fokus på enda et seksuelt tema er ledd i regjeringspartiets reaksjonære sosial- og familiepolitiske program. Og understreker Lov og rettferdighetspartiets tette forhold til den katolske kirke. Regjeringspartiet mobiliserer støtte ved å fokusere på konservative familiepolitiske symbolsaker. Lovarbeidet har mobilisert til demonstrasjoner i Polen, og blant polakker i utlandet. Også i Oslo var det demonstrasjoner i forrige uke mot lovforslaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer