DEBATT

Debatt: Politireformen

Et politi som både vil og kan

Jeg har tro på den såkalte nærpolitireformen, fordi politiet må være ute blant folk.

NÆRPOLITI: Flere er bekymret for en unødvendig sentralisering av politiet. Jeg har tro på den såkalte nærpolitireformen, skriver artikkelforfatteren.
 Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
NÆRPOLITI: Flere er bekymret for en unødvendig sentralisering av politiet. Jeg har tro på den såkalte nærpolitireformen, skriver artikkelforfatteren.
 Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har akkurat lest en kronikk i Dagbladet om nærpolitireformen (publisert 28. desember), og tankene mine vandrer mellom egne erfaringer som polititjenestekvinne og den pågående reformen. Det er nå åtte år siden jeg søkte permisjon for å prøve noe annet. Tilfeldigheter gjorde at jeg ikke returnerte etter endt permisjon.

Selv om politiet var et spennende sted å være, var det behov for endringer. Gjørv-rapporten har redegjort for dette. Ledelse, kultur og holdninger i politiet fikk så hatten passet. Flere er bekymret for at tilsvaret til rapporten er endringer av firkanter i organisasjonskartet, og en unødvendig sentralisering. Politimesteren i Sør-Trøndelag gikk så langt i sitt forslag om nedlegging av lensmannskontorer at han overgikk antall nedleggelser i vedtaket fra Stortinget. Dette reverserte han etter høringsrunden. Det skal han ha skryt for. Behovet for nedlegging av flere kontorer er til stede, men det må ikke gå for langt.

Jeg har tro på den såkalte nærpolitireformen, fordi politiet må være ute blant folk. Altfor mange ressurser har blitt brukt for å bemanne kontorer. Politikvinner og -menn må motiveres til aktivt og oppsøkende politiarbeid. Politikontakter i hver kommune blir viktige, men dette er på langt nær nok. Det må jobbes mer oppsøkende over hele linja. Ambisjonen burde være at hvert område og hver gate opplever at de har «sine» politikontakter. Jeg innser at dette er krevende, men ikke umulig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer