DEBATT

Rødt:

Et populistisk og innadvendt parti vil aldri løse vår tids største utfordring

Når middelet blir viktigere enn målet taper de fattigste.

PRIORITERER IKKE MILJØ: Når Bjørnar Moxnes trekker fram de tre viktigste sakene han vil fremme på Stortinget, er ikke klima og miljø nevnt med ett ord, skriver innleggsforfatterne. Bildet er fra Rødt-leder Bjørnar Moxnes og nestleder Marie Sneve Martinussen på Rødt sin sommerpressekonferanse i Oslo i år. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
PRIORITERER IKKE MILJØ: Når Bjørnar Moxnes trekker fram de tre viktigste sakene han vil fremme på Stortinget, er ikke klima og miljø nevnt med ett ord, skriver innleggsforfatterne. Bildet er fra Rødt-leder Bjørnar Moxnes og nestleder Marie Sneve Martinussen på Rødt sin sommerpressekonferanse i Oslo i år. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Bærekraft er et evig politisk prosjekt, ikke en sak med en endelig løsning.

Eivor Evenrud og Siavash Mobasheri i Oslo Rødt svarer Grønne Studenter med en rekke påstander om De Grønne i Dagbladet 9. juli. Derfor ser vi behovet for å oppklare en del misforståelser og hvorfor en rød stemme ikke er grønn.

Det kan virke som flere har blitt servert illusjonen om at de får progressiv miljøpolitikk med Rødt. Ingenting så langt tyder på det. Politikk er å prioritere. Når Bjørnar Moxnes trekker fram de tre viktigste sakene han vil fremme på Stortinget, er ikke klima og miljø nevnt med ett ord. Ikke overraskende har derfor heller ikke Rødt fremmet noen forslag om dette, verken på Stortinget eller i bystyret.

Rødt løfter altså null fingre for miljøpolitikken, men stemmer også aktivt mot sentrale og effektive miljøtiltak, som kø- og miljøprising i bomringen, av rent ideologiske årsaker. Her møtes Rødt og FrP - to populistiske partier på hver sin fløy. Ideologi blir også et problem i sosiale spørsmål.

Rødt er utrolig nok imot at private utbyggere skal bidra til fellesskapet gjennom grunneierbidrag. I deres idealverden finansierer kommune og stat alt av felles infrastruktur. I praksis betyr det mindre i felleskassa til sosiale formål. Det beste i Rødts verden blir det godes fiende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.