Et portrett av Bob som ung mann

Håvard Rem inntar rollen som ung journalistspire som blir sendt på pressekonferanse med den da 24 år gamle Dylan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mellom København og Hamlets borg i Helsingør, på Hotel Marina i Vedbæk, sitter femti journalister og venter på Bob Dylan. Pressekonferansen skulle ha startet for lenge siden. I går spilte han i Stockholm. Svenske aviser går på rundgang. Bilder av en tynn, liten alv med bustete krøller som iført solbriller prøver moteklær hos Gulins før limousinen kjører ham til en bokhandel der han spør etter Arthur Rimbaud.

ELLERS ER AVISENE PREGET AV debatten som forfatteren Sara Lidman startet etter sin reise til Vietnam i mars. I Oslo for to uker siden fikk to tusen mennesker presset seg inn i Folkets Hus under Studentersamfunnets «teach in» om Vietnam. Folk sang Dylans antikrigs-sanger. «Blowin' In The Wind» og «Masters Of War». I USA har politiet endelig klart å arrestere den tidligere Harvard-professoren Timothy Leary, som åpent har gått inn for bruk av LSD. Under en razzia i hans hjem i New York fant politiet et lite kvantum marihuana. Og der ankommer Bob Dylan, som nylig har fått bannlyst sin ferskeste single, «Rainy Day Woman #12 & 35», fra britiske radiostasjoner på grunn av mistanke om narkoreferanser i teksten, halvannen time forsinket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer