Et praktfullt eksempel på hvit soul fra England

Wandrups utvalgte: Philip Kane er tilbake etter 11 år.

STERK SANGER: Philip Kane er best kjent i England som suksessfull pedagog med svakerestilte elever i London som spesialfelt. Men han er også en formidabel soulsanger. I disse dager kommer han med sitt tredje album, en perle for enhver som liker artister som Nick Cave og Scott Walker.
STERK SANGER: Philip Kane er best kjent i England som suksessfull pedagog med svakerestilte elever i London som spesialfelt. Men han er også en formidabel soulsanger. I disse dager kommer han med sitt tredje album, en perle for enhver som liker artister som Nick Cave og Scott Walker. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD/KONSERT: Den britiske soulcrooneren Philip Kane er tilbake. 11 år etter sin forrige utgivelse kommer han med «Flowers & Ledges», en reise gjennom et soullandskap som bringer tankene til Marvin Gaye og Otis Redding, Nick Cave og Scott Walker.

Den dype, nattklubbmyke røsten har følge av et kremlag av musikere med dyp innsikt i sjangeren, blant dem er gitaristen Werner Kristiansen fra Sandefjord.

Takket være ham opptrer Kane i hvalfangstbyen i kveld. En unik anledning.

Philip Kane har to album bak seg, «Songs for Swinging Lovers» og «Time Gentlemen».

Det nyeste av dem kom i 2005. Etter at det første ble anmeldt med stor begeistring i Dagbladet, ble anmelderen - undertegnede - overraskende nevnt på coveret til den neste.

Fortsatt fins sitater fra begge anmeldelsene på Kanes nettsider. Det betyr ikke at han mangler godord fra verdenspressen. Uncut og Rolling Stone har også vært over seg av begeistring.

Foruten de sjelfylte, glidende og forførende melodiene skriver Kane tekster som henviser til både litterære skikkelser, for eksempel Joan Didion, og til filosofiske temaer, med en mørk, humoristisk snert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer