- Et program som dette bør ha 300 000 seere, og nå ligger det på halvparten. Det er altfor dårlig

Fortsatt lave seertall for Hærland.

(Dagbladet): I går gikk tredje sending av Anne-Kat. Hærlands talkshow på TVNorge. Programmet med hennes eget fornavn har så langt hatt lav seeroppslutning, og til tross for en liten økning fra forrige uke, var seertallet på bare 150 000 i går.

- Jeg mener dette er altfor lavt, selv om det er et nytt program og TVNorge har sagt at det skal gå tid. Et program som dette bør ha 300 000 seere, og nå ligger det på halvparten. Det er altfor dårlig, sier Tv og radiosjef i Carat, Morten Wiberg, til Dagbladet.

- Gammelt Premieresendingen 12. februar hadde beskjedne 193 000 seere, før hele 61 000 seere falt fra til andre sending. I forrige uke endte seertallet dermed på 132 000.

Wiberg mener programmet treffer feil målgruppe.

- Det treffer altfor gammelt. De som ser «Anne-Kat.» har en langt høyere alder enn de som i snitt ellers ser på TVNorge. De skal treffe folk på 20-45 år, men nesten 70 prosent av Hærland-seerene er over 40, sier Wiberg.

Han mener det er vanskelig å si noe om årsaken til den lave seeroppslutningen, men at det foreløpig virker som skivebom på form og innhold.

- Hærland har levert godt på kulturscenen og på tv tidligere, og når TVNorge henter inn Hærland til kanalen, er det klart at de tenker at dette er en show som skal være blant topp-programmene, sier han og fortsetter:

- Det er kanskje litt for tidlig å skjære av beinet, men det er tydelig at publikumsmassen har stabilisert seg, og det blir vanskelig å løfte det til 300 000 seere nå.

Vurderer Kommunikasjonsdirektør i TVNorge, Svein Tore Bergestuen, er ikke enig i kritikken. Han er fortsatt villig til å gi Hærland godt med tid for å etablere seg på kanalen.

- Det er fint at seertallet stiger litt, når programmet har vært nede på et seertall vi alle mener er for dårlig. Dette tar tid, og er et program vi skal bygge. Programmet skiller seg fra de andre på kanalen. Vi har den tida, og syns Anne-Kat. og redaksjonen gjør en veldig god jobb, sier Bergestuen.

- Du sier at dere skal gi programmet tid, men hvor mye tid vil dere gi talkshowet?

- Det definerer vi ikke. Vi har lang tid, og tenker å bygge dette programmet over tid. Ingen snakker om å ta programmet av skjermen, svarer Bergestuen, og forteller at de kontinuerlig vurderer programmets form og innhold.

- Ikke overraskende I går var det Frp-politiker Carl I. Hagen som var på  besøk under sendingen. Tidligere har NRK-programleder Tore Strømøy vært gjest, i tillegg til Høyre-politiker Erna Solberg og leder for Senterungdommen, Sandra Borch.

Bergestuen mener det er spesielt med humorprogram ettersom det er subjektivt, og forteller at de «fortsatt har en stor jobb å gjøre». Likevel er han ikke overrasket over at talkshowet tiltrekker seg seere i størst grad over 40 år.

- Det er ikke så overraskende. Vi har langsiktige ambisjoner som humorkanal, og da skader det ikke at vi tiltrekker oss seere også over et bredere alderssegment, sier Bergestuen.

Dagbladet var til stede under opptakene på humorprogrammet i går. Da sa programleder Hærland følgende om seeroppslutningen.

- Jeg synes vi har vært flinke hele tida og at det blir bedre hver uke. Det er naturlig for alle tv-programmer som er nye. Hvis du går tilbake og ser første sesong av «Nytt på nytt», er det ganske annerledes enn hva det er i dag. Sånn er det med alt som er nytt, det setter seg etter hvert. Jeg synes vi laget en bedre sending i dag enn i forrige uke, sa Hærland til Dagbladet.

LITEN OPPGANG:  18 000 flere så Anne-Kat. Hærlands talkshow i går enn i forrige uke. Det gir et seertall på 150 000. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
LITEN OPPGANG: 18 000 flere så Anne-Kat. Hærlands talkshow i går enn i forrige uke. Det gir et seertall på 150 000. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer