Et ratingvennlig team

TV2 har ikke vært heldig med NRKs helgeplaner denne sesongen. For samtidig med at TV2 skal «ta helgen» har NRK fått på beina en mer ratingvennlig team enn på lenge.

NRK har ønsket å toppe laget for å slå TV2, og har i januar fått bygge rating i fred, fordi reklameavhengige TV2 ikke kan starte store satsinger i reklamefattige sutte-på-labben januar. Nå spørs det om folk vil flippe over på TV2.

  • Dan Børge Akerø leder NRK-troppene med ratinger man nesten skal tilbake til monopoltiden for å matche. «Klassefesten» er et konsept som involverer kjente mennesker, varm nostalgi og konkurranse - med en programleder som utstråler at selv morer han seg kostelig hvert eneste minutt. Det er verd å minnes at NRK får til en slik storsuksess med akkurat den samme Dan Børge TV2 aldri fikk helt til å svinge i Riksdan.
  • «Beat for Beat» er Ivar Dyrhaugs show - og selv om han ikke ligger like langt frampå som Dan Børge Akerø som programleder, er smilet bredt og moroa stor. Men syns du showet ligner noe du har sett før, stemmer det - «Beat for Beat» konseptet har gått på kommers-tv i Norge før - uten å slå helt an. NRKs underholdningsavdelingen klarte de små justeringene av konseptet som skulle til for at potensialet skulle slå helt til.
  • «Først og sist» er annerledes. Talkshow som teselskap, riktignok uten te, er en mer særegen Skavlan/NRK idé. Det finnes selvsagt talk show som ligner, men forsøket på å være dypt og inderlig overfladisk er mer gjennomført hos Skavlan. Som driver en vanskelig kunst: Programmet hans er som en sufflé - lett, luftig og elegant når alt er gjort helt riktig - flatt hvis noe går det minste galt. Men det programmet er avhengig av er igjen en programleder man kan trives med selv om gjestene svikter. Folket liker Skavlan. De liker stemningen han skaper.
  • For alle programmene har i bunn en fellesnevner som i Norge er 50 år gammel - en varm, blid og tillitsvekkende programleder som samler folket til konkurranser, lek og prat. Slik Rolf Kirkvaag gjorde det i radioens fjerne fortid, før fjernsyn fantes. Men i tillegg har NRK apparatet bak. Det er innfatningen som får programlederjuvelene til å skinne. Og det gjenstår det for TV2 å bevise at de makter -når de denne helgen skal prøve å yppe.