Anmeldelse: Ghost - «Prequelle»

Et satans rockteater

Ghost slår et slag for stadionrocken.

NY LEDER: Papa Emeritus III har overlatt lederskapet til den noe yngre Cardinal Copia. Foto: Mikael-Eriksson/Universal
NY LEDER: Papa Emeritus III har overlatt lederskapet til den noe yngre Cardinal Copia. Foto: Mikael-Eriksson/Universal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Man kan med sikkerhet fastslå at ambisjonsnivået til våre svenske venner i Ghost har endret seg dramatisk siden bandets hovedmann, dødspresten Papa Emeritus, lastet opp en håndfull låter på proto-strømmetjenesten MySpace i 2010.

Fra å være et, i undergrunnkontekst, tidstypisk retrorock-band med et godt øre for fengende melodier, er Ghost på «Prequelle» et fullblods rocketeater med refrenger som uproblematisk vil resonnere godt i en arena eller på en stadion.

Der hvor «Meliora» var tung som Metallicas «svarte» på den ene siden og progrocka på den andre, er «Prequelle» et herlig sammensurium av Queen, ABBA, Bon Jovi og Alice Cooper. Dramatisk i oppbygning, teatralsk i formen og selvsagt rasende fengende i de riktige øyeblikkene.

Turbulens

Tematikken på «Prequelle» er satt til den pestbefengte, mørke middelalderen og er etter sigende en allegori om overlevelse og om å se lyset i enden av tunellen. Kanskje ikke så rart gitt at det har vært ganske turbulent i Ghost-kulissene i oppkjøringen til plate nummer fire.

Samtlige av musikerne som utgjorde «The Nameless Ghouls» fikk på tampen av 2016-turneen beskjed om å reise hjem og aldri komme tilbake. «Spøkelsene» svarte med å saksøke bandets leder Tobias Forge og med det sparke bein under anonymitetsveldet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer