Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Et sexy og ondt beist

Ben Kingsley har spilt Gandhi. I «Sexy Beast» er rollen helt annerledes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Sexy Beast» starter ved et svømmebasseng i Spania. Den pensjonerte gangsteren Gal (Ray Winstone) ligger å steker i solen.

«It\'s hot, fucking hot. Too hot? Not for me. I like it.»

Men de gode dager med hard soling er snart over. Under en middag sammen med noen venner får Gal dårlige nyheter. Don Logan er på vei fra London. Hvem er så han?. Siden Ben Kingsley tolker Don kan en sammenligning med hans mest kjente rolle være nyttig: Don Logan er den rake motsetning til Gandhi. Han er sosiopat og ren vold.

Logan er Spania for å rekruttere Gal til et storkupp hjemme i England. Gal sier nei, men Logans rekrutteringsevner må ikke undervurderes. Han stopper ikke for noe - verken vold eller verbale angrep - for å få med seg den pensjonerte tyven hjem.

«Where there\'s a will -- and there\'s a fucking will -- there\'s a way. And there\'s a fucking way.»

«Sexy Beast» er spillefilmdebuten til Jonathan Glazer. Han kommer fra reklame- og musikkvideobransjen, og viser helt klart at han er skolert i å levere varene på rundt 30 sekunder, og i åpningsscenen passer Stranglers-låta «Peaches» særdeles godt inn.

Glazer har da også mottatt særdeles gode kritikker fra nesten en samlet utenlandsk filmpresse. Her hjemme kan du avgjøre sjøl under Bergen internasjonale film festival (BIFF).

«It\'s the charge, it\'s the buzz, it\'s the sheer fuck-off-ness of it all. Am I right?»

Hele Norges coronakart