UNG OG LOVENDE: Men Mattias Tellez klarte ikke å overbevise Dagbladets anmelder at han er noe mer.
UNG OG LOVENDE: Men Mattias Tellez klarte ikke å overbevise Dagbladets anmelder at han er noe mer.Vis mer

Et sexy salgsargument

Sjekk Bylarm-anmeldelsene her.

Stein Torleif Bjella (visecountry, Herr Nilsen): Trubaduren fra Hallingdal kommer i pickup-en sin, omtrent rett fra «Grosvold», og trenger litt tid på å varme opp. Samspillet med DumDum-Kjartan (ak. sologitar) halter også litt i starten, men det skal ikke vare lenge før vi føler at vi står på tunet på Bjellas gård oppe i Øvre-Ål og ler av hans lune humor og nikker anerkjennende til tekstene. Og når sambygding Jo Asgeir Lie også får briljere med «dragspelet», er det en sann fryd — trengselen til tross. En solid arbeidsseier fra et traust idol.
Øyvind Rønning

Eva & The Heartmaker (gitarrock, Dagblad-teltet): Eva Weel Skram har jobbet hardt for å distansere seg fra Idol siden 2005, og med sitt kommende album har hun klart det. Eva og ektemannen Thomas Stenersen står fram som bredbeinte rockere, og Eva har lært seg alle frontfigurens knep. Men det er tøffere å se på enn å høre. Låtene slliter med å tre fram i det massive øset og vokalen mister noe av dynamikken. Et annerledes idol, nå!
Øyvind Rønning

Hanne Hukkelberg (indiepop, Oslo Kongressenter, Christianiahallen): Snart får man endelig et litt mer sexy salgsargument overfor venner som er skeptiske til Hanne Hukkelberg enn «Sånn pop-jazzgreie, bare bra». Der Konsbergjenta på sin forrige skive covret Pixies, tar hun den på «Blood From a Stone», tittelsporet fra den kommende oppfølgeren, helt ut og emulerer de gamle skranglerockhelter, fra passe skittent gitarspill til overlappende vokaler på refrenget. Alt var ikke like rocka, men alt var like fortryllende, og hvis denne halvtimen de sene nattestimer på Folkets Hus er en sannferdig forsmak på plata er jeg neppe alene i å være klam av forventning.
Peter Vollset

The New Wine (dansepop, Dagblad-teltet): Innehaverne av Norges mest skamløse synthlyder utenfor parodifeltet låter best når de skrenser inn mot enten techno eller nydisco og ikke prøver å ha en fot i hver leir samtidig. Et par mildt ekstatiske øyeblikk mot slutten av settet til tross, det var vanskelig å ikke la seg trekke ned av følelsen av at dette nok er så bra dette bandet kommer til å bli.
Peter Vollset

Matias Tellez (indiepop Rockefeller): Matias Tellez er flinkere til å skrive sanger enn til å spille dem, det ble gjort klinkende klart under en konsert som var kort selv etter Bylarm-malen. Først når han dro fram hitsa («Brand New Kicks» og «Hello», henholdsvis) som siste to låter, antakeligvis de låtene bandet har mest rutine på, ble det ikke noe ordentlig moro å være på Rockefeller i går, og Tellez uten moro er litt som sukkerspinn uten sukker. Fortsatt bare ung og lovende, gitt.
Peter Vollset