Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Angelina Jordan:

- Et sjokkerende talent

Norske Angelina Jordan (14) er blant finalistene i «America's Got Talent: The Champions». Tidligere «Norske Talenter»-dommer Omer Bhatti omtaler henne som et unikt talent.

FIKK SKRYT: Angelina Jordan deltar i «The Champions» i USA og imponerte stort i finalen. Video: «America´s Got Talent» Vis mer

«Et unikt og spesielt talent». Slik beskriver hip hop-artist og tidligere «Norske Talenter»-dommer Omer Bhatti det norske stjerneskuddet Angelina Jordan på «God Morgen Norge» på TV 2 tirsdag morgen.

Jordan har imponert på scenen som deltaker i den amerikanske talentkonkurransen «America's Got Talent: The Champions». Finalen ble vist på amerikansk TV natt til mandag, men resultatet blir ikke klart før neste uke.

Bare åtte år gammel sjarmerte Jordan seg inn i det norske folks hjerter, da hun i 2014 vant TV 2-konkurransen «Norske Talenter».

Opptredenene hennes gikk viralt, og superstjerner som Gene Simmons (70) og Chris Brown (30) hyllet henne. Samme år som hun stakk av med seieren, gjestet Jordan også det amerikanske talkshowet «The View».

- Totalt satt ut

Hip hop-artist Omer Bhatti var blant dommerne som kåret Jordan til vinner av «Norske Talenter» i 2014. Han beskriver førsteinntrykket av den unge artisten som en skjellsettende opplevelse

- Som alle dommerne, ble jeg totalt satt ut. Jeg tror ikke noen av oss forventet et såpass unikt og spesielt talent på «Norske Talenter» i det hele tatt. Det var på en måte sjokkerende. Når jeg ser på mine dommeruttalelser fra den opptredenen … Jeg ble rett og slett tom for ord, sier han under tirsdagens «God Morgen Norge»-sending på TV 2.

Bhatti beskriver artisten som en venninne, og forteller at han har god kontakt med henne og familien. Han sier han har bidratt med tips og råd opp gjennom åra, og oppfordrer samtidig det unge talentet til å ha «is i magen», og sier det kan ta lang tid å finne seg selv som artist.

På spørsmål om hvordan han opplever Jordan privat, svarer han:

- Jeg synes hun er veldig annerledes enn slik man ser henne i intervjuer. Personlig er hun en sånn som plutselig kan begynne å synge bak i bilen under en kjøretur, sier han.

Bhatti beskriver det som «helt spesielt», og sier han ved et par anledninger har måttet stoppe bilen for å høre på henne. Han sier han oppfordrer Jordan til å fokusere på musikken, og ikke være så opptatt av intervjuer og presseopptredener.

FINALEKLAR: Norske Angelina Jordan imponerer stort i amerikanske «The Champions». Video: Angelina Jordan / NBC. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Begynte tidlig

I 2014 fortalte Jordans mor, Sara Astar (36), til «God morgen Norge» at dattera begynte å synge da hun var svært ung. Så kom drømmene.

- Da hun var fem år fortalte hun meg at hun ville at jeg skulle melde henne på talentkonkurranser, sa Astar den gang, før dattera selv sa at hun ville vise fram talentet sitt.

Det er ingen hemmelighet at det ble mye trykk og oppmerksomhet rundt den unge jenta da hun vant talentkonkurransen for seks år siden, og i det samme intervjuet fortalte Astar at dattera er glad i det hun gjør.

Barbeint på scenen

Et av Jordans varemerker har vært at hun står barbeint på scenen. Da boka «Mellom to hjerter», som Jordan selv har skrevet, ble gitt ut for fem år siden, forklarte hun hvorfor.

Det er for øvrig Jordans bestemor, kunstner Mery Zamani (58), som sto for illustrasjonene i boka fra 2015.

Ifølge forlaget Cappelen Damm, er boka basert på en sann historie om to unge jenter som lever helt forskjellige liv. Jordan har selv også gjenfortalt hvordan hun møtte en fattig, foreldreløs jente i Midtøsten.

- Da jeg var rundt seks år gammel, så jeg ei lita jente på min alder. Jeg ga skoene mine til henne, for hun hadde arr på føttene, og det var veldig kaldt, sa hun nylig, ifølge E! News, og la til:

- Så hver gang jeg står barbeint på scenen, blir jeg minnet på alle de barna som ikke har foreldre, klær eller sko. Hun er alltid i hjertet mitt.