Et skikkelig Kalas

Glem politiske taler på Youngstorget, nå kommer svenskene med like flammende pop-budskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På søndag blir det noe helt annet enn 1. mai-taler på Youngstorget i Oslo. Da kommer nemlig Kalasturneen på besøk - med finfine band som Kent, Thåström, The Hellacopters, Amulet og Surferosa på lasset. Turneen har allerede vært innom en haug byer i Sverige, og Expressens anmeldelse av Kalasbesøket i Norrköping lyder slik: «Årets upplaga av Kalasturnén kan bara sammanfattas på ett sätt. Succé.»

Så var det sagt.

For å varme opp til den store kvelden, viderebringer vi noen sitater fra hvert av bandene. Vær så god. Her er en liten kavalkade:

Kent om hjembyen Eskilstuna: - Det er blitt mye bedre i Eskilstuna nå. Og det er nok mye på grunn av oss. De har funnet ut at det er bra å satse på ungdommen. Før har de jo bare satset på limpan der oppe. Limpan er et stort brød som alle kjøper i hele Sverige. Og så lager de bestikk. Kniver og gafler. Og låser. Dét er Eskilstuna. Ikke akkurat så kult for oss som vokste opp der. Men det var antakeligvis bra for Kent. Det fantes absolutt ingenting å gjøre, så derfor begynte vi å spille gitar.

Thåström om «Ebba The Movie, dokumentarfilmen om hans første band Ebba Grön: - Det er ikke så lenge siden jeg så den, egentlig. Fem år eller noe. Jeg er utrolig stolt over alt som har med Ebba Grön å gjøre. Det var den viktigste perioden i mitt liv. Jeg er skitglad for at denne filmen finnes. Men jeg oppfordrer ingen til å gå og se den. Hvorfor det, liksom? Det finnes sikkert hundre filmer som er bedre. Den handler jo om et forstadsband, for faen! 1980!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer