Et skikkelig Kalas

Glem politiske taler på Youngstorget, nå kommer svenskene med like flammende pop-budskap.

På søndag blir det noe helt annet enn 1. mai-taler på Youngstorget i Oslo. Da kommer nemlig Kalasturneen på besøk - med finfine band som Kent, Thåström, The Hellacopters, Amulet og Surferosa på lasset. Turneen har allerede vært innom en haug byer i Sverige, og Expressens anmeldelse av Kalasbesøket i Norrköping lyder slik: «Årets upplaga av Kalasturnén kan bara sammanfattas på ett sätt. Succé.»

Så var det sagt.

For å varme opp til den store kvelden, viderebringer vi noen sitater fra hvert av bandene. Vær så god. Her er en liten kavalkade:

Kent om hjembyen Eskilstuna: - Det er blitt mye bedre i Eskilstuna nå. Og det er nok mye på grunn av oss. De har funnet ut at det er bra å satse på ungdommen. Før har de jo bare satset på limpan der oppe. Limpan er et stort brød som alle kjøper i hele Sverige. Og så lager de bestikk. Kniver og gafler. Og låser. Dét er Eskilstuna. Ikke akkurat så kult for oss som vokste opp der. Men det var antakeligvis bra for Kent. Det fantes absolutt ingenting å gjøre, så derfor begynte vi å spille gitar.

Thåström om «Ebba The Movie, dokumentarfilmen om hans første band Ebba Grön: - Det er ikke så lenge siden jeg så den, egentlig. Fem år eller noe. Jeg er utrolig stolt over alt som har med Ebba Grön å gjøre. Det var den viktigste perioden i mitt liv. Jeg er skitglad for at denne filmen finnes. Men jeg oppfordrer ingen til å gå og se den. Hvorfor det, liksom? Det finnes sikkert hundre filmer som er bedre. Den handler jo om et forstadsband, for faen! 1980!

The Hellacopters om bruktprisene på singlene sine (til musiq.no): - Det er blitt noen helt hysteriske priser på de gamle singlene våre nå for tida. De eldste er blitt så dyre at jeg synes det er galt at folk skal måtte betale så mye penger hvis de bare er ute etter musikken. Jeg mener, det er greit nok hvis du er en sånn frimerkesamler, om det er viktig å ha singlene av den grunn. Men man bør ikke måtte betale så mye for å høre låtene.

Amulet om by:Larm: - Vi kom først på lørdag. Dro rett på soundcheck, så slappet vi av på rommet og psyka oss opp til konserten. Vi leverte så godt vi kunne, rakk et par pils og dro på nachspiel før vi trøtte og skralle kjørte hjem på søndag. Det var en morsom tur.

Surferosa om Quiet Is The New Loud: - Det beste er at Østlandet tar tilbake rocken. Det derre Quiet is the New Loud tror vi ikke på. Vi gir publikum alt vi har. Hvis Briskeby kjører i 80 km/t, kjører vi i 150. Minst.

Kalas på Youngstorget på søndag, altså. Billetten koster 350 kroner. Surferosa spiller 16.30, Amulet 17.15, Hellacopters 18.15, Thåström 19.45 og Kent 21.45.

Les mer om festivalen på hjemmesidene til Kalas

FESTLIGHETER: På søndag kan du oppleve Kent (øverst), Thåström (midten), The Hellacopters (nederst), Amulet og Surferosa på Youngstorget i Oslo. Det blir rett og slett en veldig fin kveld.