KOMMENTARER

Et skjebnemøte for Europa

Merkel og Hollande er nå i Moskva i et siste desperat forsøk på hindre en større krig i Europa.

KLAR: Tysklands forbundskansler Angela Merkel kom til Moskva i ettermiddag. Sammen med Frankrikes president Francois Hollande møter hun Vladimir Putin i kveld.  EPA/YURI KOCHETKOV Scanpix
KLAR: Tysklands forbundskansler Angela Merkel kom til Moskva i ettermiddag. Sammen med Frankrikes president Francois Hollande møter hun Vladimir Putin i kveld. EPA/YURI KOCHETKOV Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

ST. PETERSBURG (Dagbladet): Bakgrunnen er dramatisk. De pro-russiske opprørerne i Øst-Ukraina har erobret nytt land etter at volden ble trappet opp midt i jaunar. I Washington tyder mye på at USA vil væpne Ukraina, slik at landet skal bli bedre i stand til å forsvare seg.

Det er noe Angela Merkel og Francois Hollande vil unngå, de frykter en opptrapping av konflikten mellom Den kalde krigens to atomvåpensupermakter.

I GÅR VAR Merkel og Hollande i Kiev og møtte den ukrainske presidenten Petro Porosjenko. De har satt inn et turbo-gir i sitt fredsdiplomati, som ble toppet med at de landet i Moskva litt før klokka 17, norsk tid, i ettermiddag. Putin har ifølge diplomatiske kilder kommet med det Merkel og Hollande oppfatter som interessante tanker de siste dagene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer