Statsbudsjettet:

- Et slag i ansiktet

Regjeringen øker kulturbudsjettet med nesten 20 prosent - men ikke alle jubler.

FORSVARER BUDSJETTET: Statsminister Erna Solberg mener at det er et sosialt budsjett regjeringen presenterte 7. oktober. Video: Hans Arne Vedlog, reporter Steinar Suvatne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringens forslag til kulturbudsjett ligger på 23,6 milliarder kroner. Det innebærer en økning på mer enn 3,7 milliarder sammenliknet med i fjor - eller 18,7 prosent.

Det meste av økningen går til å stimuleringsordninger til et coronarammet kultur- og idrettsliv. Ser man bort ifra coronastøtten, øker kulturbudsjettet med fire prosent.

Om lag en milliard kroner skal gå til stimuleringsordninger for kultur. Bevilgningen gjelder for første halvår 2021.

Ordningen vil være en videreføring av stimuleringsordningen som ble opprettet 1. oktober. Målet er at ordningen skal bidra til høy aktivitet i norsk kulturliv, også etter at krisen er over.

- Smitteverntiltakene i anledning pandemien har fått store konsekvenser for kultur-, frivillighets- og idrettssektoren. Disse aktørene var blant de første som måtte stenge ned og avbryte aktiviteten, og er trolig også blant de siste som kan gjenoppta normal virksomhet, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) i en pressemelding.

- Uten muskler

Videre er 100 millioner satt til å øke kunstnerstipend for utøvende kunstnere. Regjeringen fastsatte denne økningen i det reviderte statsbudsjettet for 2020 og viderefører dette nå i budsjettet for 2021.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer