Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Et slags comeback

Siden begynnelsen av oktober har miltbrannfrykten spredd seg med postens hastighet på tvers av det amerikanske kontinentet. I New York sitter en gjeng slukørede trash metal-pionerer. De deler navn med dødsbakterien som framkaller miltbrann - Anthrax.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Anthrax var i ferd med å bli fullstendig glemt da de en morgen våknet opp til tv-nyhetene om at «Anthrax truer USA» . Miltbranntrusselen har brakt Anthrax ut av skyggenes dal, men selv ikke et heavy metal-band med sans for sjokkeffekter synes det er noe stas å bli forbundet med bioterroralarmen som ringer over hele USA. Skjønt, tittelen på Anthrax' album fra midten av 80-tallet er som hentet rett ut fra de siste ukers overskrifter på CNN: «Spreading The Disease» .
  • Det var bassist og grunnlegger Scott «Not» Ian som kom opp med bandnavnet for drøyt 20 år siden. Han plukket opp ordet i en biologitime på high school. Anthrax var et tøft og slagkraftig navn for et band som utover på 80-tallet ble det ledende trash metal-bandet ved siden av Metallica, Slayer og Megadeth. Med utgivelsen av «Sound Of White Noise» (1993) så det ut til at de skulle klare å overleve de voldsomme omveltningene grønsjen skapte i alle rockens irrganger. De spilte for et fullstappet Rockefeller den vinteren. Men siden forsvant de helt. Før miltbrannfrykten viste at gruppa fortsatt eksisterer. Scott Ian uttaler til Washington Post at gruppa ikke akter å skifte navn, men han er ikke særlig høy i hatten.
  • - Dette er som det er 1937, og jeg er en bandleder som heter Freddie Hitler, sier Ian. Nå må Anthrax-lederen leve med kommentarer som: «Hei, ville det ikke vært morsomt hvis du fikk anthrax.» Ian innrømmer at han ikke synes slike meldinger er hysteriske morsomme. Gruppa har fått tilbud fra legemiddelgiganten Bayer, som ønsker å annonsere for sine anti-anthrax-piller på gruppas hjemmeside anthrax.com. Anthrax har avslått, og har isteden valgt å lage linker til offentlige nettsider som informerer om miltbrann. Samtidig føler innbyggerne i Anthrax Street i Fayetteville, North Carolina, et visst ubehag ved navnet på gata de bor i. De ønsker å døpe om gata si - som i sin ble oppkalt etter New York-rockerne.
  • Anthrax lar seg uansett ikke knekke så lett. Deres januarturné sammen med Judas Priest er i ferd med å bli utsolgt. Turneen har fått navnet «Operation Enduring Metal» , et ordspill på USAs kampanje mot terrorisme: «Operation Enduring Freedom».
Hele Norges coronakart