Et snakkende hode

David Byrne er mest kjent som Talking Heads sjef. Men om solokarrieren ikke er like suksessfull, så er den i hvert fall mangfoldig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

David Byrne er multimedia. World musikk, filmskaper og performance kunst, Byrne har vært innom det meste.

Kunstskolepunk

Men for folk flest er David Byrne lederen av Talking Heads, kunstskolepunkerne som tilfredsstilte kritikerne samtidig med at de herjet hitlistene. Debuten «Talking Heads \'77» oste av nervøs energi blandet med minimalisme.

Ved bruddet 12 år senere hadde David Byrne, Tina Weymouth og Chris Frantz vært innom funk, gitarpop og musikkens fire verdenshjørner.

Men mellom slagene med Talking Heads gjorde David Byrne er rekke soloprosjekter. Heads\' samarbeid med Brian Eno på slutten av 70-tallet resulterte i et Byrne og Eno-album. «My life in the Bush of Ghosts» fra 1981 er en salig blanding av elektronisk musikk, tredje verden-rytmer og hypnotisk vokal.

Samme år utforsket Byrne teaterets verden da han komponerte «The Complete Score From the Broadway Production of \'The Catherine Wheel».

Sanne historier

Til filmen gikk Byrne i 1986 da han skrev, regisserte og spilte i «True Stories». Filmen er bygget opp rundt sensasjonsoppslagene i tabloidavisene. Han skrev også store deler av filmmusikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer