Et speil av storby

Frank Brunner (36) er hjemme fra New York.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I kveld åpner Frank Brunners nye separatutstilling på Galleri Haaken på Oslos vestkant, men maleriene er allerede solgt. Selv om han til og med har malt mer enn galleriet ba om. Og flere bilder enn de har plass til å vise fram.

- Det var perioder der jeg tenkte jeg bare måtte kaste alt. Men så ble jeg til slutt veldig fornøyd, sier kunstneren mens han flytter uærbødig rundt på bilder som er nesten like høye som - og mye bredere enn - han selv.

Organisk i New York

Samtlige er malt under et års opphold på Malta. Til vanlig bor kunstneren i New York der han har etablert seg som maler - og ektemann og far. Sporene av storbyen ser man i bildene, hvorav mange bærer motiver fra undergrunnsbanen, nærmere bestemt fra nedgangen til stasjonen, og mye vann. Med speilinger av vinkler og farger og folk.

- Du måtte til Malta for å male bildene?

- Det begynte med en stor oversvømmelse i New York. Den inspirerte meg og jeg begynte å male motivet der, men så klarte jeg ikke å gjøre noe ferdig.

- Du måtte ha avstand?

- Ja, veldig!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer