Et spill til å bli glad av

«LocoRoco» blir et annerledes spill til PSP.

(Dagbladet.no): Det er ikke akkurat flust av innovative spill på PlayStation Portable. Etter årets E3-messe i Los Angeles er det imidlertid ett spill som stikker seg ut fra mengden.


I «LocoRoco» møter du en gelé-aktig klump i det som kan oppleves som et noe annerleder todimensjonalt plattformspill. Du styrer imidlertid ikke selve figuren, men verdenen rundt.

Enkel men morsom styring

Ved å bruke de to skulderknappene på PSPen kan du vri litt på verdenen rundt geléklumpen, slik at klumpen glir dit du vil at den skal gli. Trykker du på begge knappene, hopper den.


Det er ikke alle steder du kan slippe til - og da er det kjekt å kunne dele opp figuren i mindre deler ved å trykke på sirkelknappen.

Dermed må du holde styr på alle småklumpene samtidig, før du samler dem sammen på nytt ved å holde inne sirkelknappen og trille dem inn i hverandre.

På veien vil du støte på hindre og fiender, og på kreativt vis må du styre unna alt dette.

Last ned demo av spillet

Selv om konseptet bak «LocoRoco» høres like sært ut som det virker enkelt, vekker det en umiddelbar munterhet hos spilleren. Du blir rett og slett glad av å spille det.


For hver gang du spiller vil du dessuten oppdage små, søte detaljer du overså i første omgang, noe som gir deg lyst til å spille om igjen og om igjen.

Som første PSP-spill har Sony gitt ut en demo av «LocoRoco», som du kan laste ned via internett og overføre til PSPen din (som må ha installert versjon 2.7 av operativsystemet). Du kan lese mer om hvordan man installerer demoen hos Eurogamer.


Det dukket forresten opp
en interessant video på YouTube nylig, som viser noe som ser ut som et hjemmelaget tilt-tilbehør til PSP. Denne hadde kanskje vært perfekt for «LocoRoco», om Sony valgte å utvikle noe tilsvarende?

<B>SØTT SPILL: «LocoRoco» kommer til å skille seg ut fra de fleste andre PSP-spill.