Et spøkelse i Europa

TOLERANSE: Burkaforbudene, som sprer seg som en kreftsvulst, viser at verdiene fra opplysningstiden er i krise i dagens Vest-Europa.

DEMONSTRERER MOT BURKAFORBUD: Jentene bak aksjonen «Niqabitch» i aksjon i Paris nylig. Kvinner som bruker burka eller nikab, er uskyldige ofre for europeiske myndigheters desperate jakt på det fremmede, mener kronikkforfatteren.
DEMONSTRERER MOT BURKAFORBUD: Jentene bak aksjonen «Niqabitch» i aksjon i Paris nylig. Kvinner som bruker burka eller nikab, er uskyldige ofre for europeiske myndigheters desperate jakt på det fremmede, mener kronikkforfatteren. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ET NYTT SPØKELSE hjemsøker Europa — et spøkelse så forskrekkelig at det vedtas strenge nye lover for å straffe og til og med fengsle enhver som kan knyttes til det.

DETTE SPØKELSET er ikke stalinismen eller fascismen eller noen annen viktig politisk retning som kan utgjøre en reell trussel mot det vestlige levesettet.

Det er i stedet den bitte lille minoriteten av muslimske kvinner som velger å bruke burka eller nikab, og som åpenbart er så truende, så uforutsigbare, så forbannet mystiske at myndighetene i Frankrike, Belgia og Danmark nå har forbudt dem å bruke sine religiøse plagg i det offentlige.

HVORFOR HAR Europa erklært krig mot et tøystykke? Hvorfor blir alle så rasende av et klesplagg? Disse høyst intolerante burkakrigene viser tydelig at verdiene fra opplysningstiden er i krise i dagens Europa, og avslører at våre politiske ledere ikke lenger forstår betydningen av opplysningstidens viktigste verdi: toleranse.

Burkaforbudene, som sprer seg som en kreftsvulst rundt i Vest-Europa, kan sammenlignes med å bruke en slegge for å knekke en peanøtt. Bare et ubetydelig antall kvinner bruker disse plaggene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer