KOMMENTARER

Et spørsmål om tid

Vi må redde kloden og klimaet. Det er kanskje også på tide å redde debatten om sekstimersdagen, skriver Geir Ramnefjell.

UTOPIA: Sekstimersdagen er en utopi, slik framstår det i alle fall i dagens politiske klima. Ingen av de store partiene har det lenger på dagsorden. LO-ledelsen er på «arbeidslinja». Vi må jobbe mer. Illustrasjon: Flu Hartberg
UTOPIA: Sekstimersdagen er en utopi, slik framstår det i alle fall i dagens politiske klima. Ingen av de store partiene har det lenger på dagsorden. LO-ledelsen er på «arbeidslinja». Vi må jobbe mer. Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det var et magisk tv-øyeblikk. Av typen: «Hvor var du da lederen i arbeidsgiverforeningen Spekter, Anne Kari Bratten, sto fram som virkelighetsfjern forkjemper for mindre forbruk og kortere arbeidstid?».

I en Brennpunkt-dokumentar om sekstimersdagen for en måned siden, spant hun av gårde med tankene mens hun kjørte bil - og kameraet filmet:

«Det er en interessant diskusjon det med forbruk og sånn (...) Vi sliter på kloden med det forbruket vi har (...) Hvis vi hadde hatt mindre inntekter, mindre formue og jobbet mindre, så hadde vi ikke forbrukt så mye heller. Det hadde antakelig vært et bedre samfunn å leve i, og det hadde uten tvil vært mer bærekraftig for miljøet».

Bam! Der satt den. I neste sekvens sitter hun på kontoret og forteller intervjueren at dette bare er tanker hun har som privatperson. «Det er ikke tema i arbeidslivspolitikken».

Nei vel, da så.

Sekstimersdagen er en utopi, slik framstår det i alle fall i dagens politiske klima. Ingen av de store partiene har det lenger på dagsorden. LO-ledelsen er på «arbeidslinja». Vi må jobbe mer.

Argumentene er gode, for eldrebølgen er over oss. Inntektene synker. Den berømmelige perspektivmeldingen til den avgåtte regjeringen forteller at vi må jobbe mer. Ellers går ikke regnestykket opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer