Et språk å hvile i

Ekstremt stilfull prosa med tydelig signatur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oversatt av Kari og Kjell Risvik

Aschehoug BOK: Et kjærlighetsforhold mellom elev og lærer? Det er selvfølgelig en klisjé, men det er like fullt utgangspunktet for den nye romanen til Siegfried Lenz, «Ett minutts stillhet». Og la det være sagt: En dårligere forfatter ville kanskje ikke ha sluppet unna med det. Lenz gjør det utelukkende på grunn av sin stilistiske prosa.

Siegfried Lenz utgjør sammen med Günter Grass og Christa Wolf de mest kjente, tyske forfatterne i sin generasjon. Lenz er internasjonalt særlig berømt for romanene «Tysktime» og «Forbildet».

I en fiktiv by

«Ett minutts stillhet» ble utgitt i fjor og foreligger allerede nå på norsk. Det skal vi være glad for.

Leseren møter Christian og hans engelsklærer, Stella Petersen. Vi befinner oss i Nord-Tyskland, i Hirtshafen, en fiktiv by ved Østersjøen. Det er sommer, det er slutten av 1960-tallet og referansene er Ray Charles, Al Marino og Elizabeth Taylor.

Fortellingen begynner med Stella Petersens begravelse og nøster episodisk opp de siste månedenes hendelser; sommerferien, turistsesongen, relasjonen mellom Stella og Christian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer