- Et steg nærmere Lambda

Byrådet i Oslo vraker de to andre alternativene.

BLIR DET MUSEUM I BJØRVIKA?: Byrådet i Oslo la i dag frem sin innstilling til hvor det nye Munch-museet skal ligge. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet 50 ting
BLIR DET MUSEUM I BJØRVIKA?: Byrådet i Oslo la i dag frem sin innstilling til hvor det nye Munch-museet skal ligge. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet 50 ting Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Byrådet i Oslo kom i dag med sin innstilling til hvor Munch-museet skal ligge.

I innstillingen kommer det fram at byrådet vraker de alternative lokaliseringene for et nytt Munch-museum, og at de anbefaler bystyret å ikke gå videre med de alternative plasseringene.

Det vil si at byrådet i Oslo ikke mener at hverken plasseringen på Tøyen eller Nasjonalgalleriet på Tullinløkka er gode løsninger.

Peker på LambdaDa er det alternativet i Bjørvika, Lambda, som står igjen.

- Vi har nå sendt vår sak over til bystyret, som er en direkte utkvittering på det bystyret ba oss om for ett år siden. Vi har kommet fram til at vi ikke vil anbefale å gå videre med de to andre alternativene, sier byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke til Dagbladet, og legger til:  

- Hvis bystyret er enig med oss i denne saken, så vil det bety at vi ikke bruker flere av Oslo kommunes kroner på å utrede mer om disse alternativene. Nå har vi brukt et år og ti millioner kroner, og alle faglige råd er entydige.

Byrådet viser til en alternativ utredning og en ekstern kvalitetssikring, som sier at Lambda i Bjørvika vil kunne realiseres til en lavere kostnad, og på kortere tid, enn det både Tøyen og Nasjonalgalleriet kan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer