KOMMENTARER

Rødt

Et stønn av revolusjonær lettelse

Det gikk et lettelsens stønn gjennom partiet Rødts valgvake da de opptalte forhåndsstemmene viste at partiet lå an til å få 4, 5 prosent av stemmene i dagens valg.

FORDOBLET: Partiet ser ut til mer enn å ha fordoblet sin oppslutning i forhold til for fire år siden. Foto: NTB Scanpix
FORDOBLET: Partiet ser ut til mer enn å ha fordoblet sin oppslutning i forhold til for fire år siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

POKALEN (Dagbladet): Stønnet var en slags forløsning etter årevis i parlamentarisk oppoverbakke. Partileder Bjørnar Moxnes beskriver valget som et nasjonalt gjennombrudd. Han lovte å fortsette kampen mot profitt i velferden og sosial dumping. Det var valgkampsaker som druknet litt mot slutten av valgkampen i bompengestriden som ble valgkampens store sak, og som miljøpartiene og venstresida paradoksalt nok ser ut til å ha vunnet på.

For ambisjonene var kledelig beskjedne for de revolusjonære kadrene i Rødt. Da Moxnes ankom valgvaken ved Mathallen i Oslo sentrum litt over klokka sju, la han ambisjonene lavt.

- Tre prosent er et godt resultat og fire er et strålende resultat, sa Moxnes. Partiet har hatt over fem prosent på flere målinger, Moxnes var beskjeden til en rebell å være.

Og beskjedenheten var kledelig. Moxnes, en partileder med betydelig karisma og politisk tiltrekkingskraft, smilte som en politikkens poster-boy, selv om det historisk gode resultatet bare ble fanget opp på en beskjeden laptop på utestedet i Oslo sentrum. Pietismen ser fortsatt ut til å prege kongerikets revolusjonære kadre, også i gledens stund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer