Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Et stort smil

Med sin fjerde plate har Fabel funnet fram til et eget lydbilde som kler dem perfekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For hver nye plate har gruppa videreutviklet sin sound, om det er lov å bruke et slikt uttrykk om et heilnorsk produkt, fra ukomplisert visesang til en sofistikert musikalsk hybrid av pop, viser, Beach Boys, Bo Kaspers Orkester og - jeg tar sjansen - ska-kongene Madness (!).

Med forgjengeren «Det e musikk» (1999) eksperimenterte Fabel og medprodusent Yngve Leidulv Sætre seg fram til noe tidvis spennende som likevel ikke var forløst. Nå har det samme teamet avsluttet den noe retningsløse lekingen, og «Smil» framstår som et helstøpt og selvsikkert produkt - uten at det er gått ut over lekenheten og kreativiteten.

Som vanlig leverer vokalist og gitarist Odd-Erik Lothe gode stemninger både i melodier og tekster - skildringer av mennesker og natur og finurlige undringer på dialekt. Produksjonen er ikledd en dose mystikk - med platas høydepunkt, den lett suggererende «Slangetime» , som det beste eksempelet. Blåsere, anført av trompeteren Kåre Nymark jr., bidrar også til å sprite opp lydbildet på denne plata, som er Fabels beste. Så langt.

Hele Norges coronakart