Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Et stort stykke Norge

TV2-show i rødt, hvitt og nostalgi

TV: Er det lov å være lei et jubileum før det har startet? Neppe, med mindre du er en fare for Rikets Sikkerhet og det vil man jo ikke være. Derfor, Norge (1905-2005) ble i går kveld offisielt åpnet med tv-show. Hurra ute, hjemme og på havet.

Kong Harald V og dronning Sonja, for anledningen kledd i konfeksjon hentet ut fra Slottets mange garderobeskap merket unionsoppløsningen. Dronning sang også med da Sven Nordin muntret forsamlingen i en noe for lang sang må vi vel si, om KNS. Kongen så ut til kose seg med visa fra hans nærseilermiljøe.

Høyt og lav

Statsminister, og andre lave og høye herre & damer fra «Ja, vi elsker-nasjonen» var også tilstede for å kaste glans i praktfulle Drammens teater.

Tv-underholdning? Jo da, et dristig og monumental direktesendt varieteshow i tråd med vetter og OL-egget på Lillehammer. En historieshowtime spunnet i rødt, hvitt og blått. Den første timen gjorde TV2 kommersielt maksimalt ut av og sendingen ble unødvendig langdryg.

Men, det er synd ikke showet skal vises flere ganger. Det er såpass mye bra at nyutnevnte sjef for Riksteatret, Ellen Horn, burde få ekstramidler og sende 100-åringen Norge rundt.

Blant annet ble språkstriden elegant løst ved å la deler av Kgl. Norsk Rappmiljø si sitt på diverse dialekter.

Fra Einar til Hair

Skiballetten, som viste Norge som iskald kolonimakt, var også suverent. Den siste halvtimen, med nok et reklamebrudd, ble langt mer helstøpt. Vi ble servert et elegant ras gjennom norsk historie etter Gutta på Skauen, stolte revytradisjoner, brylrock, nytid og dyrtid via Gerhardsen til Hair, forresten.

Hippietida blir alltid skolerevyaktig ved å bruke Hair-referanser, men ellers ble det en god husker-du-stund med gamle barnevogner, far røyker pipe og barnetimen. Sobert sydd sammen i et nostalgisk lys og noe spark i vår Bør Børsonske fortreffelighet.

Og før vi setter over til punktum; det var på tide å se Mari Maurstad igjen.I all hennes allsidige dyktighet sammen med Dennis Storhøi og Sven Nordin. Hva var vel livet uten tv? Temmelig kjedelig kan jeg tenke meg.

Se også side 48.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media