Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Et stortalent uten folkeskikk

«Norgesuvennen» Azealia Banks med vellykket smeltedigel.

Selvdestruktiv: Azealia Banks er kanskje sin egen verste fiende, men lager fortsatt glimrende musikk. Foto: Prospect Park
Selvdestruktiv: Azealia Banks er kanskje sin egen verste fiende, men lager fortsatt glimrende musikk. Foto: Prospect Park Vis mer

ALBUM: Takket være sine berømte divatakter, stadige konsertavlysninger og en relativt selvdestruktiv Twitter-konto, har Azealia Banks gått fra lovende stjerneskudd til persona non grata både blant andre artister, gamle fans og ikke minst hennes gamle plateselskap Interscope Records.

Når debutalbumet «Broke With Expensive Taste» nå til slutt slippes som et indieprosjekt, er det likevel umulig å overse hvorfor «norgesuvennen» en gang var spådd å bli den neste store tingen.

Broke With Expensive Taste

Azealia Banks

4 1 6
Plateselskap:

Prospect Park

Se alle anmeldelser

Til tross for hennes til tider respektløse oppførsel, er Banks nemlig fortsatt det samme talentet vi husker fra fenomenale «212», og på sitt beste framstår skiva som en sjeldent vellykket smeltedigel av musikken du forventer å høre i Harlem-jentas hjemtrakter - med alt fra House og Trap til Hiphop og Salsa.

Et småkjedelig midtparti ødelegger desverre for helheten, men imponerende høydepunkter som «Idle Delilah», «Gimme a Chance», «Desperado», «Chasing Time», «Luxury» og fantastiske «Soda» er likevel nok til at man nesten får tilbake troa på 23-åringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media