DEBATT

Et strafferegime utgått på dato

Hvor progressive tør vi være?

Foto: Jacques Hvistendahl
Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Kan du fatte og begripe hvor de unge får sin klokskap fra?   

Justisdepartementets politiske ledelse har i møtet med Juss-Buss etterlatt et inntrykk av at de ikke har tro på elektronisk fotlenke som et alternativ til fengselsstraff. Dette bekreftes i handlingsprogrammet til justisministerens parti.  

Det var derfor godt å lese at Unge Høyres Kristian Tonning Riise virker betraktelig mer fremsynt enn regjeringen. Også FpUs sentralstyremedlem Bjørn Siem Knudsen ga i «Dagsnytt 18» 29. oktober  sin tilslutning til økt bruk av fotlenke på korte dommer. De unge har åpenbart forstått noe som politikerne i posisjon ikke har.  

De mange underbelyste temaene Riise trekker fram i sin kronikk, viser hvor mye som diskuteres for lite i offentligheten innen justisfeltet. Hvorfor har ikke justisdepartementet bestilt forskning på effekten av straff, på hvordan type straff som virker best, og hvorfor drøfter de ikke begrunnelsen for straff like inngående som det Riise gjør? 

Juss-Buss besøker fengsler hver uke. Vi lytter til fangenes historier — det er historier fra samfunnsperiferien, om svake kort på hånden og om dårlige valg. Men det er også historier om hvordan livet er som innelåst på statens kommando. Dette er ikke spørsmål statsråd Anundsen kan ha lov til å ta lett på.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer