- Et strålende valg

Nasjonalmuseet roses for ny direktør.

FRA BERGEN: Audun Eckhoff blir ny direktør for Nasjonalmuseet. Han kommer fra stillingen som direktør for Bergen Kunstmuseum. Dronning Sonja fikk en grundig omvisning av Eckhoff i den omfattende Picasso-utstillingen ved museet i fjor. 
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX .
FRA BERGEN: Audun Eckhoff blir ny direktør for Nasjonalmuseet. Han kommer fra stillingen som direktør for Bergen Kunstmuseum. Dronning Sonja fikk en grundig omvisning av Eckhoff i den omfattende Picasso-utstillingen ved museet i fjor. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Audun Eckhoff blir ny direktør for Nasjonalmuseet. Det bekreftet museet selv i en pressemelding i dag.

Eckhoff kommer fra stillingen som leder for Bergen Kunstmuseum, og har 14 års erfaring fra kunstmuseer. Han er utdannet magister i Kunsthistorie, og har også vært journalist i NTBs utenriksavdeling i ti år, melder NTB.

- Jeg synes det er et strålende valg! Han har solid museumsfaglig erfaring, stor tillit innenfor fagmiljøene, og er en sindig person. Han burde ha de beste forutsetninger for å gjøre det bra. Dessuten er han norsk, sier Cecilie Broch Knudsen, rektor ved Kunsthøgskolen i Oslo, til Dagbladet.no.

De to siste direktørene ved museet har vært henholdsvis svensk (Sune Nordgren) og dansk (Allis Helleland).

- Hvor viktig var det å få en norsk direktør denne gangen?

- Jeg tror at på dette tidspunktet er det helt avgjørende. Ikke minst i forhold til byggeprosessen han skal inn i. Han må ha kunnskap om Oslo som hovedstad også, mener Broch Knudsen.

En av de første store oppgavene til den nye direktøren, blir byggingen av et nytt museum på Vestbanen, som skal stå klart i 2016. En annen oppgave blir å skape ro på det som kan være en av Norges mest konfliktfylte arbeidsplasser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer