Et svakt utspill

Mari Midtstigen etterlyser flere ordentlige, sterke meninger fra leserne.

 • Hva mener du? - MARI, kan du mene noe denne uka?

  - Å, nei, vær så snill. Jeg mener ingenting om noe som helst. Jeg eier ikke en selvstendig mening akkurat nå.

  - Men det er det da ingen andre i redaksjonen som gjør heller. Nå er det din tur.

  Så sitter jeg her, torsdag formiddag, og det er fint vær ute. Og når spalten heter :sterke utspill, ligger lista høyt. Det skal liksom være så sterkt. Akkurat nå føler jeg meg svak. Spalten burde hete :svake utspill. Alt hadde vært mye enklere da.

  DU TRODDE KANSKJE at mediene er fulle av spontane, engasjerte meninger? De finnes heldigvis fortsatt, men de er sjeldne. Som regel sitter alle kommentatorene på et møterom og gjesper og drikker kaffe. «Hva i all verden skal vi kommentere i dag da?» Så fordeler de oppgaver: «Du kan jo analysere Tønne-saken. Kanskje du kan kommentere direktesending fra Høyesterett. Og du - skriv en leder, og det litt kvikt.»

  JEG MENER INGENTING.Nettavisene og TV kan gi deg nyhetene med en gang. Det kan ikke avisene. Derfor synes avisene det er desto viktigere å analysere og kommentere nyhetene for deg. Og det blir stadig flere spalter med subjektive meninger og kommentarer. Hadde jeg bare hatt noen meninger. Hadde jeg bare hatt noen meninger akkurat nå.

  DET ENESTE SOM KAN kan trøste meg der jeg sitter og føler meg meningsløs, er å ta en titt på :sterke meninger-spalten ved siden av her, hvor dere lesere sender inn flammende innlegg. Der går det mye i sveisen til Beckham og hvordan unnngå nupper på sokkene. Jeg rister på hodet. Står det virkelig så forferdelig dårlig til med ungdommen i dag? Hvor er det blitt av engasjementet? Hvor er det blitt av de ekte sterke meningene? Jeg har ikke sett noe til dem i det siste.

  DÉT BLIR MITT siste svake utspill i år: Kanskje jeg er tannløs og intetsigende. Men dere er faen ikke noe bedre sjøl. Godt nyttår!

  Artikkelforfatteren er journalisti Dagbladet FREDAG.
MENINGSLØST: Artikkelforfatter Mari Midtstigen avslører hvordan alle meningene i avisene blir til. Og etterlyser flere ordentlige, sterke meninger fra leserne.