Et svar fra forsvarsministeren

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MIDTØSTEN: I innlegget «Et spørsmål til forsvarsministeren» i Dagbladet 30. januar stiller Finn Erik Thoresen og Liv Tørres i Norsk Folkehjelp spørsmål om hva som ble diskutert under min reise til Midtøsten nylig - om det er slik at Norges syn på Israels okkupasjon av Vestbredden og Gaza ikke ble tatt opp i møte med Israels forsvarsminister Amir Peretz samme dag.Formålet med reisen var å ha samtaler med alle relevante parter i de FN-operasjonene Norge bidrar til i Midtøsten (UNIFIL og UNTSO). Hovedfokuset var UNIFIL, der Norge deltar med omkring 140 personell, og hvor vi er kommet om lag halvveis i perioden for den norske deltakelsen. Jeg ønsket å danne meg et best mulig bilde av operasjonene og deres innvirkning på situasjonen, og få en vurdering av de norske bidragene. Følgelig var diskusjonene omkring UNIFIL hovedtema også under mitt møte med både forsvarsminister Peretz og med andre israelske representanter.

LA MEG LIKEVEL legge til at jeg også gav uttrykk for Norges bekymring for forholdene til det palestinske folk. Jeg tok også opp Israels uakseptable bruk av klasebomber under konflikten i fjor sommer, og de lidelser dette har påført sivilbefolkningen i Libanon. Helt på slutten av programmet fikk jeg også en detaljert gjennomgang fra FN-organet «Office for the Coordination of Humanitarian Affairs» om situasjonen på Vestbredden, og særlig de omfattende sperringene på palestinsk område. Det gav et sterkt inntrykk å få innblikk i det enorme omfanget av stengsler som palestinerne utsettes for hver dag, og jeg kan love at jeg vil ta dette opp med israelske myndigheter ved anledning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer