KOMMENTARER

Et teknologisk tvangsekteskap

Microsofts kjøp av Nokias mobildivisjon lukter ikke lykke.

SE, SÅ GLAD: Microsofts snart avgåtte toppsjef Steve Ballmer hilser på Nokia styreformann Risto Siilasmaa i det finske selskapets hovedkvarter i Espoo i dag, under kunngjøringen av Microsfts oppkjøp av Nokias mobidivisjon. Foto: Reuters/Scanpix
SE, SÅ GLAD: Microsofts snart avgåtte toppsjef Steve Ballmer hilser på Nokia styreformann Risto Siilasmaa i det finske selskapets hovedkvarter i Espoo i dag, under kunngjøringen av Microsfts oppkjøp av Nokias mobidivisjon. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Noen ganger når et vennepar gifter seg, tenker man i sitt stille sinn at dette går aldri bra. Man er glad i begge, men ser at de har egenskaper hver for seg som gjør at de sammen står i fare for å dra hverandre ned.

Er det slik det blir når Microsoft og Nokias mobilvirksomhet nå blir smidd i hymens lenker? Eller er det tvert imot snakk om to litt slitne vandrere på livets landevei som sammen kan finne ny inspirasjon, suksess og lykke?

Nyheten om at Microsoft overtar Nokias devices and services-divisjon med 32000 ansatte og en rekke patenter for snaut 44 milliarder norske kroner kom temmelig brått på, men er ikke uten en viss logikk.

BEGGE SELSKAPER strever tungt med å finne sin plass i dagens konkurransesituasjon, der smarttelefoner med berøringsskjerm, nettbrett og mobil databruk meget raskt tar over for mer tradisjonell databruk og mobiltelefoni.

Som jeg skrev i en kommentar for bare et par dager siden, er det bare Nokias satsing på Microsofts Windows Phone-operativsystem som hindrer sistenevnte fra å være en ren fiasko. Nokia har faktisk stått for nær 80 prosent av salget av Windows Phone-enheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer