Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Et tett forhold

Jan Vardøen (39) er nok en gang ute med noe nytt, denne gangen boka «Affæren». Med på kjøpet følger også CD-en «The Affair», og som navnene antyder, hører de to tett sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Bok og cd?

- De er uatskillelige, skjønner du. CD-en er limt fast bak i boka, og du må til bokhandelen for å få tak i den, og alt har foregått helt uavhengig av platebransjen. Tredje delen av trekanten er litt rødvin eller tung whiskey. Alt skal nytes sammen, i en helhet. CD-en er utgitt av mitt musikalske alibi Ian Senior and his Lazy Boys, og noen av låtene er knyttet opp mot novellene i boka, der gjennomgangstemaet er kjærlighetsforhold fra start til slutt. I dag skal vi lansere boka på teaterbåten i Bjørvika, ved tollageret. Det blir vel en slags sniklansering av Bjørvika også...

- Skal du være først ute der også?

- Ja, du kan vel kanskje si det sånn. Jeg synes det er viktig at man gjør noe annet enn det samme gamle. Folk hadde nok ikke giddet å komme hvis dette hadde vært nok en kveld på John Dee med dyre halvlitere - da hadde nok mange heller holdt seg hjemme. Som du hører er jeg ikke så veldig stø i norskuttalen, så jeg har fått hjelp av Robert Skjærstad til å lese fra boka. Og så blir det tonesatt av Ian Senior. Kall det gjerne for bokkabaret, om du vil.

- Du blir av mange sett på som selve symbolet på Grünerløkka, der dine geskjefter er sterkt representert. Er du like stolt av bydelen slik den har blitt nå, som den gang da?

- Jo, jeg er vel egentlig det. Bydelen er veldig sterk, det skal veldig mye til før Grünerløkka dukker under - det har man jo sett tidligere. Men den frykten mange har fått for at Grünerløkka har blitt en sjelløs bydel, mener jeg ikke er helt begrunnet. Området trekker fortsatt til seg veldig kreative personer. Man kan jo ikke bestemme hvem som skal få komme til en bydel eller ei, og det er jo veldig både og hva man kan oppleve der nå. Men jeg er fortsatt svært positiv til bydelen, og tror den overlever det meste - også dette.

Hele Norges coronakart