Filmanmeldelse

- Et togkrasj

Artisten Sia regidebuterer med filmen «Music», som er nominert til Golden Globe. Et samlet anmelderkorps mener imidlertid at filmen er et fullstendig makkverk, og kaller den «støtende».

SLAKTES OG HYLLES: Filmen «Music» er skrevet og regissert av artisten Sia, og møtes med avsky hos filmanmeldere. Samtidig er den nominert til Golden Globe for beste film. Video: Merrick Morton/Vertical Entertainment Vis mer
Publisert

Det er ikke ofte at en film får så hard slakt at skaperen føler de må gå ut og unnskylde seg. Det gjør imidlertid den Grammy-vinnende artisten Sia Furler, etter at hennes regidebut «Music» har blitt dømt nord og ned av både anmeldere og seere.

For å gjøre det hele enda mer absurd, er filmen nominert til beste film under årets Golden Globe-utdeling.

Da nominasjonene til årets utdeling ble kjent, var «Music» blant de nominerte til beste film, og hovedrolleinnehaver Kate Hudson til beste skuespillerinne. Men filmen fikk forrige uke fullstendig slakt av et samlet anmelderkorps, og mange av dem mener at filmens framstilling av autisme er hårreisende.

Slaktes av anmelderne

Sia, som både har skrevet og regissert filmen, beklager, og sier hun ikke har gjort god nok research om autisme.

The Guardian gir filmen én av fem stjerner, og kaller artistens behandling av autisme-diagnosen for «tonedøv». Avisa mener det er problematisk at innehaveren av rollen som den autistiske jenta Music, dansestjerna Maddie Ziegler, selv ikke er på autisme-spekteret. Anmelderen tror dette er noe av årsaken til at karakteren framstår som «tegneserieaktig».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer