Et vidunder

Ro i sjelen? Lytt til Hilde Hefte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Jazzvokalisten Hilde Hefte har vært i Tsjekkia og spilt inn ti håndplukkede, ikke altfor kjente evergreens og nye sanger, akkompagnert av The City of Prague Philharmonic Orchestra pluss Egil Kapstad på piano, Bjørn Alterhaug på bass, Nisse Sandström på saksofon og Eivind Wahlen på trommer. Jan Erik Kongshaug har mikset det hele. Er det merkelig at dette er blitt et vidunder av en CD?

Sangene glir av sted som fugler med store, tålmodige vingeslag, mot en blå horisont av raffinerte strykerarrangementer, lagt i brede, rolige strøk, bak lette, sommerfuglflyktige pianoimprovisasjoner og no-nonsense bass/trommer. Egil Kapstad står bak alle arrangementene og lar det store orkesteret flyte sammen med jazz-kvartetten til en helhet som er smidig fylt både både med harmonier og kontraster.

Jazz med strenger har tradisjoner tilbake til 1950-tallet, med Charlie Parker og Chet Baker. Kapstad bygger på tidligere tiders lydbilder, men med sin erfaring både fra jazz, samtidsmusikk og klassisk er det som om han tilfører dem nye dimensjoner . Dette er musikk som har god tid, som vet at den som skal løse livets mysterier, ikke må ha hastverk. Hilde Hefte har aldri sunget bedre; stemmen smyger seg perfekt timet inn imellom instrumentene; som en kjælen løvinne; med tenner, klør og myk, myk feeling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer