Et vræl av en ulv

Action anno 1766 i pussig, fascinerende utførelse.

«Ulvenes klan» er sær. Om John Woo, James Ivory og Oliver Stone mirakuløst hadde omskapt seg til ett, kunne et sånt utenkelig vesen servert oss herværende blanding av kampsport, kostymedrama og konspirasjonsteori anno 1766. Christophe Gans\' epos er høyst snodig og merkverdig fascinerende, og dermed blir man sittende i samfulle to timer og 20 minutter for å se hvordan galskapen ender.

Og sannelig er det ikke basert på en sann historie fra området Gévaudan i Frankrike, hvor et udyr hadde det med å slite folk i hjel. Dit kommer filmens naturforsker de Fronsac (Samuel Le Bihan) sammen med en indianerkriger fra USA. De skal hjelpe befolkningen med å fange hva alle tror er selveste superulven, mens de Fronsac er smartere enn som så - han skjønner at dyret er et eller annet som er trent til å drepe. Han legger seg ut med både presteskap og borgerskap og vikler seg inn i en vanskelig romanse.

Visuelt slår regissøren på stortromma i alle sammenhenger, med storslagne bilder, perfekte kostymer, kampsportscener med indianeren en Woo ville elsket, i oppdrevet tempo og med full dramatikk fra ende til annen. Slutten er en Stone verdig.

Like pompøst, i tillegg, som ham, i perioder nesten lattervekkende usannsynlig og melodramatisk, men Gans får det til å fungere på underholdende vis. Sånn kan det gå, når man ikke vører noe, men setter alle kluter til.

HELSPRØTT: Masse action, kampsport, drama, kostymer og konspirasjon i en salig blanding i «Ulvenes klan» - en merkelig historie fra 1700-tallets Frankrike. Pompøs, men underholdende i all sin ekstravaganse.