Et Wii-spill vi kunne vært foruten

Ferdig på ti minutter - med leddgikt som bonus.

WIIWARE-KONSEPTET til Nintendo, der folk kan laste ned småspill for en billig penge, har så langt vært en halvveis godt gjennomført idé.

Ingen must have-titler ennå, men hele opplegget med at nesten hvem som helst kan lansere et spill der, er for meg helt ålreit. Og da må det jo komme småspill som ikke er helt på topp.

Jeg gidder ikke å kaste bort mer tid på å sulle til konklusjonen: WiiWare-spillet «Defend Your Castle» er drit. Ikke kjøp det.

DET HELE starter nøyaktig likt flash-spillet med samme navn som denne versjonen er basert på. Nei, stryk det. De to versjonene er identiske - sett bort fra den nye grafikken. Du har en borg, og folk prøver å knuse den. Forsvar borgen ved å slippe angriperne fra toppen av skjermen. Rinse and repeat.

Dette betyr at du må sitte og dra de stakkars strekmennene til fatale høyder, hvilket igjen betyr at du må sitte og flikke håndleddet opp og ned konstant under hele spilletiden. Tar du en pause, er det game over.

MELLOM HVERT BRETT, som varer i drøye to minutter, er det en sårt velkommen pause hvor du kan reparere skader på slottet ditt, oppgradere murene og kjøpe diverse tårn - som igjen gjør at du kan rekruttere egne strekmenn.

Blant annet bueskyttere som tar knekken på inntrengerne for deg, noe som betyr mindre håndbevegelser.

DET KJEDELIGE er at det tar lang tid å rekruttere disse hjelperne, og du får ikke nok skyttere til å merke forskjell før en stund uti spillet.

Et Wii-spill vi kunne vært foruten

Problemet er at før du har nådd så langt, har du garantert utviklet carpal tunnel-syndrom i begge hendene.

JEG ER IKKE den som gir meg så lett, så jeg bestemte meg kjapt for å skaffe alle mulige oppgraderinger før anmeldelsen skulle skrives. Det tok ikke lang tid. Gi spillet ti minutter, så har du spilt alt. Alt.

Det tok meg seriøst under en time å kjøpe alle oppgraderinger, og da presset tårene på - ikke av stolthet, men fordi jeg nå må finne folk villige til å donere bort et par armer.

DEN ENESTE grunnen til at jeg overlevde, er den sjarmerende grafikken. Alt i spillet er laget på en måte som får det til å se ut som en drøss gjenstander hengt opp på en korktavle.

Dessverre er ikke musikken like gjennomført - med unntak av tittelmusikken er spillet dørgende stille.

Mine nå nitti år gamle lemlestede trestokker av noen hender hyttes i den generelle retningen av spillutvikler XGen Studios. Skjerp dere.

«Defend Your Castle» koster 500 Wii-poeng, altså rundt 40 kroner.