Etisk forvaltning av felles verdier

Etikkrådet for Staten Statens pensjonsfond - Utland legger i morgen fram rapport om fjorprets virksomhet. Kristin Halvorsen skriver at vi ennå ikke kan være hundre prosent sikre på at fellesformuen forvaltes på en etisk forsvarlig måte, men at et viktig nybrottsarbeid er i gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DE FLESTE synes det er en selvfølge at våre framtidige pensjonspenger ikke skal brukes til å finansiere produksjon av for eksempel klasebomber eller landminer. Derfor har vi satt en etisk standard for hvordan fellesformuen skal forvaltes, uten at dette står i veien for gode økonomiske resultater. Etikkrådet legger i morgen fram rapport om sin virksomhet i 2005 basert på de etiske retningslinjene for Statens Pensjonsfond - Utland. Norges Bank la nylig fram sin årsrapport om forvaltningen av fondet. I tillegg til å legge frem meget gode finansielle resultater, rapporterer Norges Bank også om sin utøvelse av eierrettigheter i henhold til de etiske retningslinjene for fondet. Rapportene fra etikkrådet og Norges Bank gir til sammen et bilde av et helhetlig rammeverk for forvaltningen av Pensjonsfondet - Utland, der både hensynet til finansiell avkastning og etikk søkes ivaretatt på en god måte. Jeg innrømmer gjerne at jeg er stolt av at arbeidet med å sikre at investeringer i Statens Pensjonsfond - Utland og eierskapsutøvelsen gjennom Norges Bank møter visse etiske standarder. Ikke fordi vi kan lene oss tilbake og være trygge på at våre verdier investeres på en hundre prosent etisk forsvarlig måte, men fordi vi har begynt et viktig nybrottsarbeid med å kombinere økonomiske og etiske hensyn i forvaltningen av fellesformuen. Det norske fondet er et av verdens største pensjonsfond, og det er derfor av stor betydning hvordan dette plasseres. I tillegg er det viktig fordi våre standarder og det grundige arbeidet som ligger til grunn for forvaltningen blir lagt merke til og følges av flere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer