Ett års fengsel for Lil´ Kim

Rapstjernen løy for juryen om skuddveksling. Kunne fått 20 år.

(Dagbladet.no) Rapperen Lil´ Kim ble i dag dømt til ett år og en dag i fengsel og må betale en bot på ca 400 000 kroner. Hun skal ha løyet for en storjury for å ha prøvd å beskytte venner etter en skyteepisode utenfor radiostasjonen WQHT på Manhattan i 2001.

Rapstjernen innrømte løgnen, men bønnfalt juryen om å vise nåde:

- Jeg har arbeidet hardt hele livet for alt jeg eier, alt jeg har oppnåd. Jeg ber dere om å vurdere hele livsverket mitt, og ikke bare de dagene i rettsalen. Jeg er et gudfryktig, godt menneske.

Lil´Kim er den første store kvinnelige rapperen som må sone en fengselsstraff. Mannlige rappere som har måttet gjennom det samme, er det mange av.

Rapstjernen, som egentlig heter Kimberly Jones, kunne ha fått 20 år i fengsel - fem år for hver av de tre løgnene hun skal ha servert, og fem år for et tiltalepunkt som gjaldt konspirasjon. Det skriver AP i kveld.

Lil´ Kim må ha likevel ha blitt skuffet etter straffeutmålingen. På lilkim.com skriver hun i en beskjed til fansen av hun stoler på rettssystemet og ser fram til rettferdighet i saken sin.

En mann ble skadd

Skyteepisoden skjedde da Lil´ Kims gjeng møtte på den rivaliserende gruppa Capone-N-Noreaga utenfor radiostasjonen, som også er kjent som Hot 97. Lil´ Kims venner konfronterte den andre gruppa med en av sangene deres, \'Bang Bang\', hvor Lil´ Kim blir rakket ned på av rivalinnen Foxy Brown. I den påfølgende skyteepisoden ble en mann skadd.

LIL´ KIM SLIK VI IKKE ER VANT TIL Å SE HENNE: I grå drakt etter at hun fikk ett års fengsel og kjempebot i dag. Foto: AP/ SCANPIX
LIL´ KIM SLIK VI IKKE ER VANT TIL Å SE HENNE: I grå drakt etter at hun fikk ett års fengsel og kjempebot i dag. Foto: AP/ SCANPIX Vis mer

Rapperen fortalte storjuryen at hun ikke la merke til at hennes to venner Damion Butler og Suif Jackso var til stede da detet skjedd. Men begge disse to erklærte seg skyldige. Dommerne fikk dessuten fremlagt bilder fra radiostasjonens overvåkningskamera hvor Butler åpnet en dør fo Lil´ Kim. I tilegg har to vitner og tidligere musikervenner av den kvinnelige rapstjernen sagt at de så henne på åstedet sammen med Butler og Jackson.

Utfordrende

Lil´ Kim, som blir 30 år på mandag, var venninne med avdøde Notorious B.I.G. Som solo-artist har hun vært kjent for både utfordrende klær og utfordrende tekster.

Superstjernetilværelsen startet for Lil´ Kim med en oppvisning for Notorious B.I.G på gata i Brooklyn. Hun ble innlemmet som eneste jente i crewet til B.I.G.

Debutalbumet hennes i 1996, \'Hard Core\' ble en kjempesuksess. I årene etter gjennomgikk hun flere plastiske operasjoner for å bli det glam-ikonet hun ønsket å være. I 2001 vant hun Grammy for sin medvirkning i \'Lady Marmalade\', sammen med blant andre Mya og Christina Aguilera.

Det er ikke første gang Lil´ Kim er i trøbbel med den dømmende myndigheten. Tidligere i år ble hun saksøkt av to menn som mener hun ikke har betalt dem for musikk de lagde til albumet \'La Bella Mafia\' som ble sluppet for to år siden. Plata solgte mer enn en million eksemplarer.


Her
kan du høre den.

LIL´ KIM SLIK VI KJENNER HENNE BEST: Særdeles lettkledd og med logo-belte. Det kommende året blir det fangedrakt i stedet.