Ett skritt foran

Nysgjerrige lesehester bør spisse ørene når Roy Jacobsen og Erlend Loe leser fra tekster som venter på å bli utgitt.

Cappelens Blåmandager pleier å by på mye litterært snadder. Denne mandagens arrangement blir det siste før sommeren. Derfor serveres det nyheter både fra våren og den kommende høsten.

Erlend Loe kommer til å lese fra en roman som er så fersk at den ikke har fått noe navn enda. Blir det en god dose naivistisk Loe eller har han skiftet stil? Den som møter opp får høre.

Mangesidige Roy Jacobsen skal lese fra novellesamlingen «Fugler og soldater». Også den ser dagens lys til høsten. Med romanen «Seierherrene» fra 1991 ble Jacobsen en av Norges mestselgende forfattere.

Vårdebutanten Nils Øivind Haagensen kommer for å dele utdrag av romanen «Det radioaktige», som får sin offisielle lansering fjortende mai. Fra før av har han diktsamlingene «Hender og hukommelse» og «Et godt sted» på samvittigheten.

«Signaler» er Cappelens årlige antologi for ubeskrevne litterære blad. I år kommer den ut for fjortende gang, redigert av Selma Lønning Aarø og Nils Øivind Haagensen. To av «Signal»-debutantene vil lese fra samlingen som kommer ut i løpet av mai.

Les mer om Erlend Loe, Roy Jacobsen, Nils Øivind Haagensen og Selma Lønning Aarø på dagbladet.no sine litteratursider. Eller ta en titt på www.cappelen.no.