Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ett skritt fra helvete

Heroinen har fått demonene til å herje i sjela til Alice In Chains-vokalist Layne Staley. Seattle-rockens mest plagede mann har stått med ett bein i helvete og ett i rehabiliteringsklinikken. Slikt kan det bli stor musikk av ...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heroinisten Staley er en av samtidas mest intense vokalister. På «MTV Unplugged» gjør han sin kanskje sterkeste prestasjon så langt i Alice In Chains' karriere. Med sin nasale og nesten syke røst gjør han inntrykk som få andre vokalister i dag. Som i «Heaven Beside You» med beskrivelsen av et himmelrike så nær og et helvete så dypt i ens indre.

På en helt unik måte har Alice In Chains klart å overføre sin blytunge metal-grønsj til et akustisk format. Skrella vekk er to tonn med gitarer og massiv basslyd. Bare den knugende dystre stemningen og de hjerteskjærende vakre melodiene står igjen. Det er mer enn nok til å gjøre dette til en av de mest vellykkede unplugged-skivene i MTVs historie. Albumet burde dessuten være en alvorlig tankevekker for dem som måtte mene at grønsjen ikke har mer å gi.

Hele Norges coronakart