Ett steg videre for Nintendo DS

Nintendos nye håndholdte lanseres i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Nintendo har i alle år hatt stor suksess med sine håndholdte spillmaskiner, i likhet med de større konsollene.

Et stabilt høyt salg - over 100 millioner Nintendo DS er solgt - hindrer dem imidlertid ikke fra å stadig vekk flikke litt på de eksisterende modellene. Nintendo DS har allerede vært gjennom en endringsprosess, fra Nintendo DS til Nintendo DS Lite.

Nå er tiden inne for en tredje versjon av maskinen, for i dag lanseres Nintendo DSi her i Norge.

To kameraer
Den vesle i'en skal visstnok stå for 'eye' som i 'øye', og det gjenspeiler den kanskje største nyheten med den nye maskinen: De to kameraene som befinner seg på inn- og utsiden.

Med disse kameraene kan du ikke bare ta bilder, men du kan også lagre dem på det interne minnet på 256MB i maskinen for deretter å redigere dem med en rekke artige verktøy. Det er lett å lage tulletryner, som du kan se av bildene til høyre her.

Ett steg videre for Nintendo DS

Kamerabruken stopper ikke der, for allerede fra start av er det spill som benytter seg av funksjonen. Og her kommer vi inn på en annen av de største forandringene, nemlig muligheten til å kjøpe og laste ned spill direkte fra DSi-shop via det trådløse nettet.

Et av spillene som er tilgjengelig fra start er «Wario Ware: Snapped», der du styrer utelukkene ved hjelp av kameraet, maskinen skal stå på bordet mens du spillet.

Spillet, som koster 500 DSi-poeng (du får med tusen poeng på kjøpet av DSi), krever at du rister på både hode og armer, og for ekstra komi-effekt viser den en video av hvordan du så ut etter endt økt.

Plass til minnekort
Spillene du laster ned gjøres tilgjengelig på den nye DSi-menyen, ikke ulikt systemet du kjenner fra Wii-konsollen.

Du har plass til et visst antall spill på maskinens innebygde minne, men du trenger ikke fortvile om det blir fullt - maskinen har nemlig også rom for vanlige SD-minnekort, som også lar deg lagre for eksempel musikk.

Ett steg videre for Nintendo DS

Selve nedlastingsprosessen var kjapp og grei, og det er positivt å se at Nintendo deler ut Opera-nettleseren som en gratis nedlasting - endelig kan du ha med nettleseren hele tiden, uten å måtte fikle med et eget spillkort.

For å få plass til SD-minnekortet, har Nintendo sett seg nødt til å fjerne den plassen Nintendo DS tradisjonelt har hatt til de eldre GameBoy Advance-spillene. Om du er avhengig av å spille disse, er de eldre modellene mer passende.

Større, lysere skjermer
Rent utseendemessig kommer Nintendo DSi i sort og hvitt fra start av, men flere farger er garantert å følge etterhvert.

Fasaden er blitt mattere i forhold til den blanke fingertryggmagneten DS Lite var, og til tross for en litt større og tynnere form (skjermene er blitt 17 prosent større) ligger maskinen fortsatt trygt og godt i hånda.

Noen av knappene er også blitt flyttet på, blant annet er på- og avknappen plassert for seg selv på fronten, der den med et lett trykk også fungerer som en snarvei tilbake til menyen. Volumknappen er plassert på venstre side, og ved å holde inne select kan du også justere lysstyrken - selv inne i spillene.

I tillegg er den innebygde høyttaleren blitt bedre, noe som kommer godt med både ved spilling og ved bruk av den medfølgende musikkspilleren.

Om du allerede har en DS Lite, kan det kanskje være vanskelig å finne gode grunner til å oppgradere til en DSi, i hvert fall med en gang. Men etterhvert som biblioteket av DSi-eksklusive spill øker - og vi kanskje også får muligheten til å laste ned gamle GBA-spill - vil fristelsen utvilsomt bli større.

Dette er tilgjengelig på DSi-shop i dag:

Nintendo DSi Browser: en gratis nettleser som lar deg surfe på nettet når du har et trådløst nett tilgjengelig.

Paper Plane: et enkelt men vanedannende actionspill hvor du må guide et papirfly gjennom stadig vanskeligere labyrinter

Pyoro: ta kontroll over Pyoro - en søt fugl - mens han prøver å fange frukten som faller fra toppen av skjermen med sin lange tunge! Dersom frukten treffer bakken så lager de et hull, noe som gjør det vanskeligere for Pyoro å bevege seg. Men vær forsiktig... om en frukt treffer Pyoro i hodet så er spillet over!

WarioWare: Snapped!: WarioWare: Snapped! inneholder flere småspill som benytter kameraet på innsiden av Nintendo DSi. Kameraet kan se bevegelser og det er opp til deg å gjøre en rekke artige og kanskje merkelige bevegelser foran kameraet innen tidsfristen går ut. I tillegg må du selv finne ut hva du skal gjøre ved hjelp av ledetråder som du får før spillene starter.

Art Style: AQUITE: et artig og utfordrende minispill som er perfekt å spille på farten. Målet er å hjelpe en liten dykker å nå sjøbunnen, men å komme seg til bunnen er mer utfordrende enn hva du kanskje tror!

Art Style: CODE:  du holder Nintendo DSi sidelengs som en åpen bok og målet er å bytte rundt og stokke om sifre og sette dem sammen slik at sluttsummen blir 10. Sifre som tilsammen blir 10 vil forsvinne.

Kilde: Nintendo.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer